ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης έκλεισε τα 56 - Τι δώρα πήρε και τι κέρασε

Ο Μητσοτάκης έκλεισε τα 56 - Τι δώρα πήρε και τι κέρασε

Ο πρωθυπουργός γιόρτασε τα γενέθλια του στο Μέγαρο Μαξίμου 

Τα 56 έτη συμπλήρωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι συνεργάτες του τον υποδέχθηκαν χθες στο πρωινό καφέ με θερμές ευχές για έτη πολλά και δώρα, ενώ ο πρωθυπουρός τους προσέφερε μπισκοτάκια και σαντουιτσάκια.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο κ. Μητσοτάκης δέχθηκε ευχές και από τον πρόεδρο της Τουρκίας. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον κάλεσε για να του ευχηθεί, σε ανταπόδωση των ευχών του πρωθυπουργού προς τον Τούρκο πρόεδρο την προηγούμενη Δευτέρα για τα γενέθλιά του.

Τα τηλεφωνήματα αποτελούν σαφή ένδειξη του καλού κλίματος που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο ηγετών. Άλλωστε οι δύο ηγέτες είναι προγραμματισμένο να συναντηθούν την άνοιξη και συγκεκριμένα, τον Μάιο, στην Άγκυρα.

Ωστόσο πέρα από τη βελτίωση του επιπέδου των ρητορικών σχέσεων, η Τουρκία συνεχίζει στην πράξη τις προκλήσεις της προς τη χώρα μας.

Την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν ανταπέδιδε το τηλεφώνημα με τις ευχές για τα γενέθλια στον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Άγκυρα του έκανε «δώρο» μια ΝΟΤΑΜ, ζητώντας από τη χώρα μας τη δέσμευση μιας μεγάλης περιοχής του κεντρικού Αιγαίου, κοντά στα Ψαρά, προκειμένου να διεξάγει αεροναυτικές ασκήσεις για σχεδόν δύο μήνες, από τώρα μέχρι και τα τέλη Απριλίου, λίγες ημέρες δηλαδή πριν από τη συνάντηση του προέδρου της Τουρκίας με τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Άγκυρα.