ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης για μη κρατικά ΑΕΙ: «Θα τούς αφαιρείται η άδεια, αν διαπιστωθεί πως κερδοσκοπούν»

Πιερρακάκης για μη κρατικά ΑΕΙ: «Θα τούς αφαιρείται η άδεια, αν διαπιστωθεί πως κερδοσκοπούν»
EUROKINISSI.

«Πιθανώς να υιοθετήσουμε προτάσεις των άλλων κομμάτων επί του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια», υπογράμμισε ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Το βήμα για την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων είναι απόλυτα στέρεο», επανέλαβε ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε σημερινή (07/03) συνέντευξη στην ΕΡΤ.

«Όποια Πανεπιστήμια διαπιστωθεί πως δεν τηρούν τον νόμο και κερδοσκοπούν, θα τούς αφαιρείται η άδεια», υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ενώ, προσέθεσε πως «ενδεχομένως να υιοθετήσουμε προτάσεις των άλλων κομμάτων επί του νομοσχεδίου».

«Αγκαλιάζω πάντοτε τη συζήτηση, τον διάλογο και τη διαφωνία. Όμως, πιστεύω βαθιά ότι αυτό το νομοσχέδιο θα πάει τη χώρα μπροστά, θα δώσει ευκαιρίες. Θα δικαιωθούμε στην πορεία, το νομοσχέδιο είναι προς το συμφέρον όλων των φοιτητών και όλων των Ελλήνων», επεσήμανε ακόμη ο κ. Πιερρακάκης.

«Όπως έχω ήδη αναφέρει, ο νόμος έχει 205 άρθρα. Από αυτά, τα 176 αφορούν κατ’ αρχήν τα δημόσια Πανεπιστήμια και σε αυτά δεν υπάρχει κανένας λόγος διαφοροποίησης. Λένε πως βιαστήκαμε. Μόνο εμείς και η Κούβα έχουμε αυτήν την απαγόρευση. Δεν μας λέτε και… Γιουσέιν Μπολτ ως προς τις ταχύτητες που έχουμε αναπτύξει, ως χώρα», σημείωσε εν συνεχεία μεταξύ άλλων.

Σχετικές ειδήσεις