ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μη κρατικά πανεπιστήμια: Απορρίφθηκε στη Βουλή η αντισυνταγματικότητα του νόμου

Μη κρατικά πανεπιστήμια: Απορρίφθηκε στη Βουλή η αντισυνταγματικότητα του νόμου

Βουλή: Απορρίφθηκαν οι πέντε ενστάσεις αντισυνταγματικότητας από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση Νέα Αριστερά και Νίκη 

Απορρίφθηκε η αίτηση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και η Νίκη κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια.

Η τριήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.00 π.μ με πέντε ενστάσεις αντισυνταγματικότητας από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση Νέα Αριστερά και Νίκη και ένα κάλεσμα από την Νέα Αριστερά προς τις δυνάμεις της προοδευτικής αντιπολίτευσης για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ απέρριψαν την πρόταση δυσπυστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης.

Η συζήτηση στην ολομέλεια, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί την παρασκευή με την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίο, βρίσκεται σε εξέλιξη με ενδεικτικό του ενδιαφέροντος να αποτελεί η εγγραφή 167 βουλευτών που ζήτησαν να λάβουν τον λόγο, ενώ αναμένονται τις επόμενες ημέρες και οι παρεμβάσεις του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων.