ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέμπη: Ο Κουτσούμπας δίνει στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στοιχεία για πολιτικές ευθύνες

Τέμπη: Ο Κουτσούμπας δίνει στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στοιχεία για πολιτικές ευθύνες
Φωτ.: Eurokinissi

Αποκάλυψη από τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ , Δημήτρη Κουτσούμπα 

Νέα παρέμβαση Κουτσούμπα είχαμε σήμερα στη Βουλή αυτή τη φορά για τα Τέμπη.

Με αφορμή το πόρισμα του ΚΚΕ από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών διεμήνυσε πως «ό,τι και να κάνετε το έγκλημα των Τεμπών δεν θα ξεχαστεί».

Ενημέρωσε δε ότι: «Έχουμε συνάντηση με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και θα παραδώσουμε τα στοιχεία με ποινικές ευθύνες και σε πολιτικά πρόσωπα».

«Σήμερα το ΚΚΕ κατέθεσε το πόρισμα του για την εξεταστική επιτροπή για το έγκλημα στα Τέμπη, μια εξεταστική που η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε την ανάγκη φιλοτιμία και την ψήφισε, έκανε όμως ότι μπορούσε για να υπάρξει πλήρης συγκάλυψη των ευθυνών της και γι' αυτό την έκλεισε άρον-άρον. Ότι και να κάνετε και εσείς της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και εσείς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που έχετε επίσης λερωμένη τη φωλιά σας, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί και τουλάχιστον στη λαϊκή συνείδηση έχουν αποδοθεί όλες οι ευθύνες.

Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, είναι η υπόσχεση που δώσαμε κι εμείς ένα χρόνο πριν, όταν μια ολόκληρη χώρα συγκλονιζόταν από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 αθώες ψυχές, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά.

Αμέσως μετά από αυτήν την ομιλία μου στην Βουλή, έχουμε συνάντηση με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να καταθέσουμε τα στοιχεία που περιέχονται στο πόρισμα από την εξεταστική επιτροπή με τα οποία -κατά την άποψή μας- αναδεικνύονται μεγάλες πολιτικές και ποινικές ευθύνες και σε πολιτικά πρόσωπα, τα οποία πρέπει να διερευνηθούν και να πληρώσουν οι υπεύθυνοι για τον αθώο χαμό τόσων συνανθρώπων μας», είπε.

Τι είπε για τα sugar daddies

Νωρίτερα, επανήλθε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μετά την χθεσινή φράση του σύμφωνα με την οποία τα δίδακτρα αναγκάζουν φοιτήτριες να ψάχνουν sugar daddies.

Κατά την ομιλία του στο πρώτο σκέλος της σημερινής συζήτησης στη Βουλή, που ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, παρουσίασε φωτογραφίες από τις πλατφόρμες των sugar daddies καταγγέλλοντας την «σαπίλα του καπιταλισμού».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε χαρακτηριστικά: «Και το ΚΚΕ ξέρετε καλά πως στην εκμετάλλευση δεν έκλεισε ποτέ τα μάτια. Πάντα την κατήγγειλε και την αποκάλυπτε μιλώντας με ονόματα. Το ίδιο έκανε και χτες στη Βουλή. Γιατί ορισμένοι εμφανίζονται σοκαρισμένοι; Γιατί αυτό που ενοχλεί δεν είναι η πραγματικότητα, αλλά η καταγγελία και η αποκάλυψή της. Δεν ενοχλείστε που όλα αυτά συμβαίνουν γύρω μας, αλλά ενοχλείστε όταν βγαίνουν στην επιφάνεια και βάζουν εσάς να απολογείστε για το σάπιο σύστημα σας.

Γιατί λοιπόν δεν καταγγέλλετε το ότι κυκλώματα, ολόκληρες εταιρείες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν με αυτόν τον τρόπο φοιτήτριες και φοιτητές για να πληρώνουν τα υψηλά δίδακτρα για τις σπουδές, στις χώρες της αναπτυγμένης Ευρώπης.

Να ορίστε και οι διαφημίσεις που προτρέπουν σε αυτό. Μία από τη Σουηδία και μία από τη Δανία. Τις βλέπετε κυρίες και κύριοι βουλευτές; Τις βλέπετε; Τις καταθέτω στα πρακτικά. Αυτούς τους αλητήριους εμπόρους λευκής σαρκός καταγγείλαμε και όχι φυσικά τις γυναίκες - θύματα της εκμετάλλευσης.

Αντί κι εσείς λοιπόν να καταγγείλετε όλους αυτούς, καταγγέλλετε το ΚΚΕ. Αλλά αυτό είναι το πρόβλημά σας. Μη τυχόν και αποκαλυφθεί αυτή η σαπίλα του δήθεν όμορφου αγγελικά πλασμένου κόσμου σας».