ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επεισόδιο Μητσοτάκη - Κουτσούμπα για τα Sugar Daddies: «Δεν έχετε το θάρρος να ζητήσετε συγγνώμη»

Επεισόδιο Μητσοτάκη - Κουτσούμπα για τα Sugar Daddies: «Δεν έχετε το θάρρος να ζητήσετε συγγνώμη»

«Ίσως φαντασιώνεστε την Ελλάδα ως κομμουνιστική χώρα, διότι αλλού συνέβαιναν αυτά» είπε ο πρωθυπουργός απευθνόμενος στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ για τη χθεσινή αναφορά του περί sugar daddies.

Σκληρή επίθεση στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, επί της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τη χθεσινή αναφορά του Δημήτρη Κουτσούμπα για sugar daddies.

«Υπέθεσα ότι ζητήσατε τον λόγο σήμερα για να ζητήσετε συγγνώμη για την απαράδεκτη, σεξιστική τοποθέτησή σας η οποία αποδεικνύει ότι το ΚΚΕ παραμένει η πιο αναχρονιστική δύναμα εντός αυτής της αίθουσας» είπε καταχειροκροτούμενος ο πρωθυπουργός, απευθνόμενος στον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Συνεχίζοντας στο ίδιο οξύ τόνο, είπε προς τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ: Δεν ξέρω ότι οι γυναίκες που δεν έχουν χρήματα για κάτι που το επιθυμούν εκδίδονται. Ίσως φαντασιώνεστε την Ελλάδα ως κομμουνιστική χώρα, διότι αλλού συνέβαιναν αυτά.

Μάλιστα, εγκάλεσε τον Δ. Κουτσούμπα πως δεν έχει το θάρρος να βγει από το βήμα και να πει: «Συγγνώμη, έκανα λάθος», αναφορά που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας και απευθυνόμενος στον Δημήτρη Κουτσούμπα είπε πως δεν έχει τον λόγο και ζήτησε ησυχία.

«Οι φωνές δεν θα συγκαλύψουν την ένδεια των επιχειρημάτων σας» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Έκτρωμα» χαρακτήρισε χθες το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Χαρακτηριστικά είπε πως τα δίδακτρα αναγκάζουν φοιτήτριες να ψάχνουν sugar daddies με τα γνωστά ανταλλάγματα.

Σε σημερινή του παρέμβαση μετά την χθεσινή φράση του σύμφωνα με την οποία τα δίδακτρα αναγκάζουν φοιτήτριες να ψάχνουν sugar daddies, ο κ. Κουτσούμπας παρουσίασε φωτογραφίες από τις πλατφόρμες των sugar daddies καταγγέλλοντας την «σαπίλα του καπιταλισμού».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε χαρακτηριστικά: «Και το ΚΚΕ ξέρετε καλά πως στην εκμετάλλευση δεν έκλεισε ποτέ τα μάτια. Πάντα την κατήγγειλε και την αποκάλυπτε μιλώντας με ονόματα. Το ίδιο έκανε και χτες στη Βουλή. Γιατί ορισμένοι εμφανίζονται σοκαρισμένοι; Γιατί αυτό που ενοχλεί δεν είναι η πραγματικότητα, αλλά η καταγγελία και η αποκάλυψή της. Δεν ενοχλείστε που όλα αυτά συμβαίνουν γύρω μας, αλλά ενοχλείστε όταν βγαίνουν στην επιφάνεια και βάζουν εσάς να απολογείστε για το σάπιο σύστημα σας.

Γιατί λοιπόν δεν καταγγέλλετε το ότι κυκλώματα, ολόκληρες εταιρείες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν με αυτόν τον τρόπο φοιτήτριες και φοιτητές για να πληρώνουν τα υψηλά δίδακτρα για τις σπουδές, στις χώρες της αναπτυγμένης Ευρώπης.

Να ορίστε και οι διαφημίσεις που προτρέπουν σε αυτό. Μία από τη Σουηδία και μία από τη Δανία. Τις βλέπετε κυρίες και κύριοι βουλευτές; Τις βλέπετε; Τις καταθέτω στα πρακτικά. Αυτούς τους αλητήριους εμπόρους λευκής σαρκός καταγγείλαμε και όχι φυσικά τις γυναίκες - θύματα της εκμετάλλευσης.

Αντί κι εσείς λοιπόν να καταγγείλετε όλους αυτούς, καταγγέλλετε το ΚΚΕ. Αλλά αυτό είναι το πρόβλημά σας. Μη τυχόν και αποκαλυφθεί αυτή η σαπίλα του δήθεν όμορφου αγγελικά πλασμένου κόσμου σας».