ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στην παγίδα που έστησε για μένα

Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στην παγίδα που έστησε για μένα
Eurokinissi

Το εναρκτήριο λάκτισμα των εκλογών έριξε από το προσυνέδριο της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπολύοντας ταυτόχρονα σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Του Κώστα Τσιτούνα

Βαρύτατες ήταν οι αιχμές του πρωθυπουργού για τις οικονομικές περιπέτειες του Στέφανου Κασσελάκη. «Ο νέος αρχηγός έχει σηκώσει δικό του μπαϊράκι. Ίσως γιατί έχει να σηκώσει δικό του σταυρό με όσα ανακαλύπτονται εναντίον του για τα οικονομικά του. Στον ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξαν το 2016 έναν νόμο για τον Μητσοτάκη, αλλά τελικά αυτός στρίμωξε τον Κασσελάκη. Επί μήνες ερωτάται, αν έχει εταιρίες στο εξωτερικό κάτι που παραβιάζει τη διάταξη και αυτός λέει ότι θα ρωτήσει τους δικηγόρους του. Όμως οι εταιρίες δανείζουν το κόμμα του. Μια τέτοια παράταξη ούτε το ηθικό πλεονέκτημα, ούτε το κράτος δικαίου μπορεί να κάνει σημαίες της», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της ΝΔ επισημαίνοντας ουσιαστικά ότι όποιος σκάβει τον… λάκκο του άλλου, στο τέλος πέφτει ο ίδιος μέσα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε παράλληλα το πραγματικό διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών, για το ποιος μπορεί να εκπροσωπήσει τη χώρα καλύτερα:

«Αυτήν την ώρα στόχος μου είναι η προετοιμασία της παράταξης για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Διπλά σημαντική η αναμέτρηση. Πρώτον για το αν θα παραμείνει σε δρόμο σταθερότητας η χώρα και δεύτερον να αναδείξουν οι ψηφοφόροι που θέλουν να τους εκπροσωπεί στην Ευρώπη, που θα διεκδικήσει τα συμφέροντα της Ελλάδας έξω από τα σύνορα μας.

Πρέπει λοιπόν να στείλουμε ένα μήνυμα σε όσους διασύρουν τη χώρα διεθνώς. Σε αυτούς που προώθησαν το περίφημο ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου. Η αντιπολίτευση προβάλει μια μαύρη εικόνα της χώρας και αδιαφορεί για τις επιπτώσεις», υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε με έμφαση ότι αντίπαλός μας στις εκλογές του Ιουνίου είναι η χαλαρή ψήφος κει εξαπέλυσε νέες βολές σε βάρος των κομμάτων της αντιπολίτευσης τα οποία τα κατηγόρησε για ιδεολογική και πολιτική γύμνια με αφορμή τη στάση που κράτησαν κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή για τα μη κρατικά ΑΕΙ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ένα επετειακό σήμα για το κόμμα το οποίο θα έχει τον αριθμό 50 και στην κορυφή τη φλόγα του γαλάζιου πυρσού. «Ερχόμαστε από μακριά και πηγαίνουμε πολύ μακριά» είναι το σύνθημα με το οποίο έκλεισε την ομιλία του.