ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι νέοι ρόλοι στο Μέγαρο Μαξίμου και η επίσκεψη Μητσοτάκη στα Καλάβρυτα

Οι νέοι ρόλοι στο Μέγαρο Μαξίμου και η επίσκεψη Μητσοτάκη στα Καλάβρυτα
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου
Αρχείου - Eurokinissi

Οι αρμοδιότητες και οι νέοι ρόλοι στο Μέγαρο Μαξίμου μοιράστηκαν και μάλιστα εις τρόπον ώστε να είναι ξεκάθαροι

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα τη ρύθμιση θεμάτων λειτουργίας της κυβέρνησης και του κυβερνητικού έργου αναλαμβάνει ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος διατηρεί και τα καθήκοντα που έχει ήδη. Γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού ορίζεται ο Στέλιος Κουτνατζής. Από τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη σχετικά με την εσωτερική αναδιάταξη δυνάμεων στο Μέγαρο Μαξίμου, προκύπτουν καθαροί ρόλοι και ξεκάθαρες αρμοδιότητες σχετικά με τις αρμοδιότητες καθενός.

Πλέον, το Υπουργικό Συμβούλιο έχει δύο μέλη λιγότερα καθώς οι αρμοδιότητές τους κατανέμονται σε ήδη υπάρχοντα μέλη της κυβέρνησης. Ο Μάκης Βορίδης αναλαμβάνει επιπλέον τη ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων (όπως του Υπουργικού Συμβουλίου) σε συνεργασία με τον Στέλιο Κουτναζτή. Ο δε Στέλιος Κουτνατζής αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες της ΓΓ Πρωθυπουργού. Δηλαδή επανέρχεται η θέση σε επίπεδο γενικού γραμματέα από υφυπουργού και αποκτά περισσότερο τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά.

Τα ήδη υπάρχοντα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου συνεχίζουν με τις αρμοδιότητες που είχαν. Επιπλέον, ο Άκης Σκέρτσος αναλαμβάνει την εποπτεία και τη ρύθμιση των Οργανισμών και των Φορέων που υπάγονται στον πρωθυπουργό (πχ Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής, Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώματα του ανθρώπου, Εθνική Επιτροπή για Άτομα με Αναπηρία) και ο Θανάσης Κοντογεώργης την Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού. Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης αναλαμβάνει με τον κ. Κουτνατζή την επικοινωνία με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και την επικοινωνία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή και την Κοινωνία των Πολιτών.

Ο κ. Νέζης δεν είναι βέβαια μια τυχαία περίπτωση. Είναι εδώ και χρόνια το δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη στα εσωτερικά της ΝΔ. Ένας άνθρωπος γεννημένος για τα δύσκολα. Ο κ. Νέζης βρίσκεται στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη σχεδόν από την πρώτη μέρα, που ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε τα πρώτα του βήματα στην πολιτική, ενώ έπαιξε κομβικό ρόλο σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις και στις μεγάλες νίκες της ΝΔ, τόσο σε ότι αφορά την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, όσο και στην κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού απ’ άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα.

Η Ελένη Σχινά αναλαμβάνει διευθύντρια του ιδιαίτερου γραφείου του πρωθυπουργού (μαζί με το αρχείο και το πρωτόκολλο του πρωθυπουργού). Ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης, συνεχίζει να έχει τις αρμοδιότητες των ΜΜΕ, την εκπροσώπηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός συνεχίζει τις στοχευμένες περιοδείες του και σε αυτό το πλαίσιο σήμερα θα βρεθεί στα Καλάβρυτα. Το πρωί ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και το Δημαρχείο Καλαβρύτων. Αργότερα, στις 12:15 θα έχει συνάντηση με πολίτες στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων, ενώ στη συνέχεια, θα επισκεφθεί τον Τόπο Θυσίας των Καλαβρύτων, στον λόφο του Καπή. Στις 14:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι μπορεί οι προηγούμενες ημέρες να ήταν δύσκολες για το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά ο πρωθυπουργός επέστρεψε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την περιοδεία του στο Μοσχάτο! Όχι μόνο γιατί ο κόσμος τον υποδέχθηκε θερμά αλλά και γιατί μεταξύ των πολλών που έσπευσαν να του σφίξουν το χέρι, ήταν και Νεοδημοκράτες που του εμπιστεύτηκαν ότι στεναχωρήθηκαν με τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά δεν μπορούν να εμπιστευθούν τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. «Να πάτε να ψηφίσετε», ήταν το μήνυμα που τους έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικές ειδήσεις