ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου την Παρασκευή

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου την Παρασκευή
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για συνάντηση πρωθυπουργού-Αρχιεπισκόπου πριν από το Πάσχα με αφορμή τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών με τις επιθέσεις εις βάρος πολιτικών προσώπων 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο την Παρασκευή τις δομές της Aρχιεπισκοπής στον Ωρωπό.

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που διέρρεαν νωρίτερα στα δημοσιογραφικά γραφεία περί άμεσης επαφής του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πριν από το Πάσχα μετά τις επιθέσεις εναντίον πολιτικών, αλλά και το τελευταίο συμβάν στη Βουλή με τις δηλώσεις του βουλευτή της Νίκης.

Με αφορμή και την Μεγάλη Εβδομάδα και την μεγάλη προσέλευση πιστών στους ναούς, υπήρξε προβληματισμός στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά από όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες μέρες, αν και με ικανοποίηση υποδέχθηκαν οι κυβερνώντες την σημερινή δήλωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου.

Υπενθυμίζεται πως λανθασμένες χαρακτήρισε τις επιθέσεις σε πολιτικούς με αφορμή την ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

«Η Εκκλησία είναι αγάπη. Παραπονιέται, λέει τις θέσεις της, είναι σταθερή σε αυτές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη είναι εκείνη η οποία είναι πάνω από όλα, καθώς, επίσης, η ευγένεια και η ανοχή» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος ερωτηθείς σχετικά κι πρόσθεσε:«Αυτά τα περιστατικά οφείλονται και στην παιδεία του καθενός και στην επίδραση μερικών ανθρώπων οι οποίοι εκλαμβάνουν πολλά πράγματα της Εκκλησίας σαν εκδίκηση. Η Εκκλησία, όμως, δεν εκδικείται. Αγαπάει, αλλά δε φεύγει από τις θέσεις της».

Αύριο, στις 10:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί επίσης εθιμοτυπική συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκο Πιερρακάκη στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Σχετικές ειδήσεις