Φάμελλος: «Εθνική και κοινωνική ανάγκη να γλυτώσουμε από αυτή την κυβέρνηση»

«Τι φοβάστε κ. Χατζηδάκη;», αναρωτήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος

Φάμελλος: «Εθνική και κοινωνική ανάγκη να γλυτώσουμε από αυτή την κυβέρνηση»
Eurokinissi
Snapshot
  • Ο Σωκράτης Φάμελλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για μεγάλη κρίση που συνδέεται με σκάνδαλα διαφθοράς και παραβιάσεις του Συντάγματος και του Κράτους Δικαίου.
  • Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη προκαλεί βαθιά πολιτική κρίση με σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες, καθιστώντας αναγκαία την άμεση απομάκρυνσή της.
  • Κατήγγειλε την απουσία του πρωθυπουργού από τη συζήτηση για το κράτος δικαίου και την κυβερνητική σιωπή σε υποθέσεις υποκλοπών και διαχείρισης πόρων.
  • Αναφέρθηκε στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ ως οργανωμένο σχέδιο απάτης με ευθύνη της κυβέρνησης και κατηγόρησε τη δημόσια διοίκηση για μεταφορά βαρών στους πολίτες και άνοιγμα σε ιδιώτες.
  • Ζήτησε παραίτηση της κυβέρνησης, εκλογές και συνεργασία προοδευτικών δυνάμεων για σχηματισμό νέας κυβέρνησης που θα στηρίξει την κοινωνία.
Snapshot powered by AI

Με ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και ευθεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος μίλησε στη Βουλή, κάνοντας λόγο για «μεγάλη κυβερνητική κρίση» που συνδέεται, όπως υποστήριξε, με «πολλαπλά σκάνδαλα διαφθοράς» και «παραβίαση του Συντάγματος και του Κράτους Δικαίου».

Ο κ. Φάμελλος υποστήριξε ότι «αντί για μια σοβαρή έντιμη κυβέρνηση […] έχουμε ακριβώς το αντίθετο», κατηγορώντας προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι «έχει προκαλέσει στη χώρα βαθιά πολιτική κρίση με σοβαρές οικονομικές προεκτάσεις». Παράλληλα, χαρακτήρισε «εθνική και κοινωνική ανάγκη» την απομάκρυνση της κυβέρνησης.

«Σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη από μία σοβαρή έντιμη κυβέρνηση που θα στηρίζει την οικονομία, την κοινωνία και θα βελτιώνει τη θέση της χώρας εξασφαλίζοντας την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή. Αντί για όλα αυτά, έχουμε ακριβώς το αντίθετο. Ο κ. Μητσοτάκης έχει προκαλέσει στη χώρα βαθιά πολιτική κρίση με σοβαρές οικονομικές προεκτάσεις, εντείνει την ανασφάλεια και αμφισβητεί την κοινωνική συνοχή. Το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα. Είναι εθνική και κοινωνική ανάγκη να γλυτώσουμε από αυτή τη διεφθαρμένη και επικίνδυνη κυβέρνηση, άμεσα!», είπε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην απουσία του πρωθυπουργού από τη συζήτηση για το κράτος δικαίου, λέγοντας ότι «απαξιώνει ακόμη μια φορά τη Βουλή», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για σιωπή απέναντι σε σοβαρές υποθέσεις, όπως οι υποκλοπές και τα σκάνδαλα διαχείρισης πόρων: «Τι απαντά η κυβέρνηση; Τσιμουδιά! Το δικαίωμα της σιωπής…».

«Θα παρακολουθούμε για καιρό αυτό το κρυφτούλι;
Για πόσο θα αιωρούνται οι απειλές ενός ιδιώτη προς την κυβέρνηση; Αληθεύει ότι έχετε βάλει λυτούς και δεμένους, εντός και εκτός Ελλάδας για να κερδίσετε τη σιωπή του; Αληθεύει ότι μεθοδεύετε διέξοδο-μέσω νομοθετικής ρύθμισης για τον κύριο Ντίλιαν ώστε να πέσει στα μαλακά; Σας προειδοποιούμε μην τολμήσετε», τόνισε ο κ. Φάμελλος.

«Με ποια αξιοπρέπεια θα εκπροσωπήσετε τους πολίτες όταν δεν είχατε το θάρρος να υπερασπιστείτε ένα θεμελιώδες δημοκρατικό σας δικαίωμα;
Ποιος περιμένετε να σας εμπιστευτεί; Και τώρα που θα ανοίξει η έρευνα για κατασκοπεία, τι θα κάνετε; Θα κρυφτείτε σε κανένα λαγούμι; Κύριε Χατζηδάκη τι φοβάστε; Μην τα βάλετε με τον κ. Μητσοτάκη και χάσετε την καρέκλα; Μην αποκαλυφθούν και άλλα σκάνδαλα από την έρευνα; Σας κρατάνε; Ο κόσμος το έχει τούμπανο. Δεν πήγατε στη δικαιοσύνη γιατί πίσω από τις υποκλοπές είναι το Μαξίμου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ έκανε λόγο για «οργανωμένο σχέδιο απάτης και κλοπής των αγροτικών επιδοτήσεων», υποστηρίζοντας ότι «είναι σκάνδαλο με υπογραφή Μητσοτάκη».

Άσκησε δριμεία κριτική στο κυβερνητικό έργο στη δημόσια διοίκηση, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «μεταφέρει το βάρος στον πολίτη» και «ανοίγει τον δρόμο σε ιδιώτες», αντί να επιλύει δομικά προβλήματα.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Φάμελλος κάλεσε σε πολιτική αλλαγή, τονίζοντας ότι «έχετε χάσει κάθε αξιοπιστία» και ζητώντας «παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές», ενώ απηύθυνε κάλεσμα συνεργασίας προς τις προοδευτικές δυνάμεις για «μια προοδευτική κυβέρνηση» που θα «δώσει ανάσα στην κοινωνία».

Διαβάστε επίσης

Σχόλια
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή