Αβραμόπουλος: Να ξαναβρεί η χώρα το κύρος της

Newsbomb

«Εδώ είναι οι ρίζες σας και πιστεύω ότι ποτέ δεν ξεχάσατε την υψηλή τέχνη της διπλωματίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο απερχόμενος υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου.

«Το έργο σας δεν θα είναι εύκολο», τόνισε ο κ. Μολυβιάτης υπογραμμίζοντας πως «η κρίση δεν άφησε αλώβητο τον τομέα της εξωτερικής πολιτικής».

Ως πρώτη προτεραιότητα ο κ. Μολυβιάτης έθεσε την αποκατάσταση και ενίσχυση της διεθνούς θέσης της χώρας, καθώς όπως είπε, χωρίς αυτή δεν είναι δυνατή η άσκηση της εξωτερικής πολιτικής.

«Στην καρδιά της μεγαλύτερης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα, αναλαμβάνω την ευθύνη της εξωτερικής πολιτικής με πλήρη επίγνωση της εθνικής σημασίας αυτής της αποστολής», δήλωσε με τη σειρά του ο νέος υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Στόχος είναι να ξαναβρεί η χώρα το κύρος και τη θέση που της αρμόζει στην Ευρώπη και το διεθνές περιβάλλον. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η δημιουργία εθνικού μετώπου μεταξύ όλων των πολιτικών δυνάμεων και του λαού.

Ο κ. Αβραμόπουλος κάλεσε τα στελέχη της διπλωματικής υπηρεσίας και τα στελέχη του υπουργείου να κρατήσουν υψηλά το φρόνημα, το ηθικό τους και το αίσθημα δημοσίου καθήκοντος.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved