ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σαμαράς: Ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή να μείνουμε στο ευρώ

Α. Σαμαράς: Ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή να μείνουμε στο ευρώ

«Πρέπει να νικήσουμε στην Ελλάδα τις αντιστάσεις του παλιού που πεθαίνει», δήλωσε στη συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας πως «μια ολόκληρη περίοδος δισταγμών και αγκυλώσεων τελείωσε».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην προγραμματική σύγκλιση με τα άλλα δύο κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι μπήκαν σε πρόγραμμα πράγματα πιο θαρραλέα στους τομείς των αποκρατικοποιήσεων, διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, ενώ σημείωσε ότι "ο ελληνικό λαός έδωσε εντολή να μείνουμε στο ευρώ και να αλλάξουμε τις πολιτικές της ύφεσης" .

«Ο ελληνικός λαός έδειξε πολύ μεγάλη πολιτική ωριμότητα, ψηφίζοντας τη ΝΔ», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε πως «τώρα οφείλει το πολιτικό σύστημα να δείξει αντίστοιχη ωριμότητα με δύο άμεσους στόχους: να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη του λαού και να ανακτήσουμε την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό».

Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι να φρενάρει την ύφεση, σημειώνοντας πως καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για θωρακιστεί η χώρα.

«Θα αποκαταστήσουμε την αίσθηση ότι υπάρχει κράτος, αποδείχθηκε με τη Χαλυβουργία ότι εννοούμε αυτά που λέμε», τόνισε ο κ. Σαμαράς, ενώ χαρακτήρισε υπονομευτές της εθνικής προσπάθειας όσους προεξοφλούν ότι η Ελλάδα θα αποτύχει.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι «θα αυξήσουμε το κύρος της Ελλάδας», ενώ επεσήμανε ότι έχουν βρεθεί ισοδύναμα μέτρα για να μην βαθύνει η κρίση.
«Διορθώνουμε τα σφάλματα δεκαετιών» υποστήριξε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας πως είναι η ώρα να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος.
«Το μόνο δικαίωμα που δεν έχουμε είναι να αποτύχουμε γι' αυτό και θα πετύχουμε».

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ θα εκλέξει σήμερα και τον γραμματέα της, ενώ την Πέμπτη, θα συνεδριάσει η Πολιτικη Επιτροπή του κόμματος υπό τον Αντώνη Σαμαρά στα γραφεία της Λεωφόρου Συγγρού για την εκλογή του νέου γραμματέα