Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Newsbomb

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ στο Μέγαρο Μαξίμου για τα νέα μέτρα της διετίας 2013-2014. Αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός έχει υποδεχτεί τον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Ζ. Μ. Μπαρόζο.

Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. Μετά το πέρας της σύσκεψης των κυβερνητικών εταίρων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε: «Πρέπει να μας βοηθήσουν τώρα οι εταίροι μας κατανοώντας την πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Εάν υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι πρέπει να θυσιαστεί η Ελλάδα ως Ιφιγένεια για να πνέει ούριος άνεμος στα πανιά της ευρωζώνης κάνουν λάθος. Γιατί η θυσία της Ιφιγένειας θα αποδειχτεί αυτοκτονία της ευρωζώνης». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε, πως «έγινε μία επικοδομητική συνάντηση. Όλοι θέλουν να συνεισφέρουν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Όλοι αναζητούν σε αυτή την διαπραγμάτευση εναλλακτικές επιλογές για να γίνει αυτό με κοινωνική δικαιοσύνη και χωρίς επιπλέον ύφεση».

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης είπε: «Δεν έχουμε τελειώσει. Συνεχίζεται η αντιμετώπιση όλων αυτών των ζητημάτων. Η οικονομική πραγματικότητα είναι εξαιρετικά δύσκολη αλλά και η κοινωνία δεν αντέχει άλλο να ματώνει. Αγωνιζόμαστε να έχουμε παρεμβάσεις και λύσεις που θα είναι δίκαιες για να αντιμετωπίσουμε την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική πραγματικότητα. Οι οριζόντιες λήψεις μέτρων δεν θα υπάρξουν». Στην σύσκεψη προέκυψε μία κατ’ αρχήν συμφωνία για τα νέα μέτρα, ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί θα εξετάσουν τον σχεδιασμό με τα επιτελεία των κομμάτων τους, αφού ουσιαστικά η συμφωνία που υπάρχει έχει περισσότερο τον χαρακτήρα του να υπάρξουν ισοδύναμα μέτρα, χωρίς «οριζόντιο» χαρακτήρα.

Την ίδια ώρα, με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδέχτηκαν στην κυβέρνηση την επίσκεψη Μπαρόζο στην Ελλάδα μετά από τρία χρόνια. Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ «το ότι έρχεται ο Πρόεδρος της Commission και επιλέγει στην τρέχουσα ευρωπαϊκή συγκυρία να έρθει στην Ελλάδα, είναι από μόνο του ένα γεγονός που δίνει μηνύματα. Πιστεύουμε ότι η κίνηση αυτή του Προέδρου της Commission είναι και μία αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλει η νέα κυβέρνηση. Ήδη, νομίζω ότι βλέπετε στον διεθνή χώρο μία διαφορετική αντιμετώπιση. Μέσα σ’ ένα μήνα έχουν γίνει αρκετά βήματα. Βέβαια, πρέπει να επιταχύνουμε».

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved