«Εμφύλιος» στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο στην Παιδεία

Newsbomb

Στην καταψήφιση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην Παιδεία ξεκαθάρισε πως θα προχωρήσει ο Μ. Χρυσοχοΐδης ακόμα και αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε, γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να φέρει ως πρώτο νομοσχέδιο στην Ολομέλεια ένα «ρουσφέτι» στις συντεχνίες και όχι ένα σχέδιο νόμου που θα καταργεί το «χαράτσι». Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έκανε λόγο για επικοινωνιακά παιχνίδια που παίζονται σε επίπεδο οικονομίας, αφήνοντας υπονοούμενα και για τον Ευ. Βενιζέλο. «Βγαίνει ο υπουργός Οικονομικών και λέει παίρνουμε μέτρα και εμείς απαντάμε ποια μέτρα» είπε ο πρώην υπουργός. Από την πλευρά του και ο εισηγητής Μάρκος Μπόλαρης πρότεινε να καταψηφίσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο.

Νωρίτερα, με τρισέλιδη επιστολή του ο Ανδρέας Λοβέρδος που απουσίαζε από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ζήτησε την απόσυρση ή αν όχι την καταψήφιση του νέου νομοσχεδίου για την Παιδεία. «Δύο είναι οι λόγοι για τους οποίους η αντιεκπαιδευτική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης πρέπει να αποσυρθεί κι αν αυτό δεν γίνει, να καταψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων: Πρώτον η διάρρηξη κάθε έννοιας δημοκρατικής νομιμοποίησης μέσω του τρόπου άσκησης της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας και δεύτερον ο απολύτως λανθασμένος χαρακτήρας ορισμένων ρυθμίσεων του σχεδίου νόμου» ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο πρώην υπουργός.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved