Ικανοποίηση στην ελληνική κυβέρνηση για τη συνάντηση με τη Α. Μέρκελ

Newsbomb

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις της ελληνικής κυβέρνησης για το αποτέλεσμα της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

Ενδεικτικό του καλού κλίματος που επικράτησε είναι ότι, μετά το πέρας της επίσημης συνάντησης και του γεύματος εργασίας, η κ. Μέρκελ είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό που διήρκεσε άλλα 40 λεπτά.

«Η Ελλάδα θα μείνει συνεπής στις δεσμεύσεις της και θα ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις της», διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός τη Γερμανίδα καγκελάριο, ζητώντας παράλληλα στήριξη από την πλευρά της και να σταματήσουν οι δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων κατά της Ελλάδας.

Η ελληνική αντιπροσωπεία θεωρεί ότι μετά τη σημερινή συνάντηση το κλίμα για την Ελλάδα θα βελτιωθεί και σε συνδυασμό με την τήρηση των συμφωνηθέντων θα αντιστραφεί το κλίμα.

Εκτιμάται επίσης ότι η αλλαγή του κλίματος θα συμβάλλει στην αλλαγή της ψυχολογίας στις διεθνείς αγορές για την χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια των επαφών συζητήθηκαν όλα τα μεγάλα ζητήματα, το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές.

Είναι χαρακτηριστικό πως Γερμανοί αξιωματούχοι ρωτούσαν γιατί μέχρι τώρα δεν έχουν τηρηθεί τα συμφωνηθέντα και γιατί καθυστερούν οι μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε ενδιαφέρθηκε για το αν το χρέος της χώρας θα είναι βιώσιμο το 2020.

Συμφώνησαν πάντως να δημιουργηθεί ένα Ελληνικό Ταμείο Ανάπτυξης στο οποίο θα συμμετέχουν και γερμανική τράπεζα αλλά και ιδιώτες προκειμένου να διατεθούν πόροι για την ανάπτυξη.

Με τους Γερμανούς αρμοδίους συζητήθηκε και το θέμα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Στο πλαίσιο αυτό ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης θα συναντηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου με την αρμόδια υπουργό της Ελβετίας προκειμένου να εφαρμοστεί μία συμφωνία για την φορολόγηση των καταθέσεων ανάλογη με εκείνη που έχει γίνει με την Αγγλία και την Γερμανία.

Διαβάστε επίσης: Μέρκελ: Στόχος μας είναι να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Ψυχρή και ξινή η Μέρκελ στη συνάντηση με τον Α. Σαμαρά

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved