ΠΟΛΙΤΙΚΗ

A.Σαμαράς: Δίνουμε μάχη να αντιστρέψουμε το κλίμα υπέρ μας

A.Σαμαράς: Δίνουμε μάχη να αντιστρέψουμε το κλίμα υπέρ μας

Είναι πάρα πολύ σημαντικό η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, να παραμείνει στην Ευρωζώνη, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από το Παρίσι

μιλώντας στη ΝΕΤ FM και στον δημοσιογράφο Α.Βαγιάνο, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για αναστροφή του κλίματος υπέρ της χώρας μας στην Ευρώπη και ανάκτησης της αξιοπιστίας της.

«Εμείς αυτήν τη μάχη δίνουμε, πέρα και πάνω από κόμματα και φωνές που ακούγονται. Εμείς αυτή τη μάχη θα συνεχίσουμε να τη δίνουμε, γιατί αυτό απαιτεί σήμερα η πατρίδα μας και αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, ενώ αναφερόμενος στις επαφές του με Γιούνκερ, Μέρκελ και Ολάντ, έκανε λόγο για «συναντήσεις που ήταν καλά προετοιμασμένες και οι οποίες μας επέτρεψαν σιγά σιγά να ανατρέψουμε ένα κλίμα που υπήρχε σε βάρος του τόπου μας. Επαναλαμβάνω: σιγά σιγά, και το λέω αυτό διότι οι πάντες ζητούν αποδείξεις γι' αυτή την αλλαγή πορείας».

Δόθηκε ευκαιρία και προς τον διεθνή Τύπο, συνέχισε ο πρωθυπουργός, «με τον οποίον ήρθα σε επαφή, να αποκτήσει μια πραγματική γνώση, ώστε να επέλθει και κάποια κατανόηση των προβλημάτων και να μπορέσει ο κόσμος που μας ακούει στο εξωτερικό, που ακούει για την Ελλάδα, να έχει μία καλύτερη δυνατότητα προσέγγισης από εκείνη που είχε μέχρι τώρα».

Διαβάστε επίσης:

Φ. Ολάντ: Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο

Τα ξένα ΜΜΕ για τις συναντήσεις Σαμαρά

Ροή Ειδήσεων