ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος και Κουβέλης στο μνημόσυνο του Λεωνίδα Κύρκου

Βενιζέλος και Κουβέλης στο μνημόσυνο του Λεωνίδα Κύρκου

Ένα λουλούδι άφησαν σήμερα το απόγευμα, στο μνήμα του Λεωνίδα Κύρκου στο Α' Νεκροταφείο, στο μνημόσυνο για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατό του, ο γιός του Μίλτος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ηγετικά στελέχη του κόμματος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αρκετοί άλλοι που συνοδοιπόρησαν με τον ιστορικό ηγέτη της Ανανεωτικής Αριστεράς, αλλά και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

Όπως εξήγησε ο γιός του Λεωνίδα Κύρκου, «η σημερινή συνάντηση μνήμης είναι για να θυμηθούμε τον άνθρωπο Λεωνίδα. Τον πολιτικό Λεωνίδα θα τον τιμήσουμε το φθινόπωρο, με μια εκδήλωση για την Αριστερά και την κρίση και την συμμετοχή της στην κυβέρνηση», αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Στη σεμνή τελετή παρέστη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μαζί με την Φώφη Γεννηματά, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και Νίκος Συρμαλένιος, βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και φίλοι του εκλιπόντος.

Όλοι άφησαν ένα λουλούδι και απέτισαν φόρο τιμής στον ιστορικό ηγέτη της Αριστεράς.

Ο Φώτης Κουβέλης σε σύντομη δήλωση ανέφερε ότι «ο Λεωνίδας Κύρκος παραμένει ένα χρόνο μετά, πάντα παρών μέσα στην κοινωνία, μέσα στην Αριστερά, στις διεκδικήσεις και τα οράματα των ανθρώπων της εργασίας. Η μνήμη του θα είναι πάντα ζωντανή».