ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τζαβάρας: Μεγάλη πρόκληση, να παράγεις πολιτισμό με άδεια ταμεία

Κ. Τζαβάρας: Μεγάλη πρόκληση, να παράγεις πολιτισμό με άδεια ταμεία

Την αναγκαιότητα των μέτρων του πακέτου των 11,7 δις. ευρώ τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τζαβάρας, μιλώντας στην ΝΕΤ.

«Είτε σε ένα άρθρο, είτε σε πολλά, τα μέτρα του πακέτου των 11,6 δις. ευρώ πρέπει να τα πάρουμε, παρ΄ότι είναι σκληρά. Από την ικανοποίηση αυτών των μέτρων θα εξαρτηθεί και η αξιοπιστία της χώρας και η στάση των εταίρων απέναντί μας. Ήδη, όπως φάνηκε και στο πρόσφατο Eurogroup, το κλίμα αρχίζει να αλλάζει», δήλωσε ο κ. Τζαβάρας.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις περικοπές ο υπουργός είπε ότι ο κόσμος έχει δίκιο που διαμαρτύρεται, αλλά τα μέτρα αυτά είναι αναγκαία, το θέμα είναι ότι πρέπει να είναι όσο γίνεται κοινωνικά πιο δίκαια, ενώ ξεκαθάρισε πως γίνονται προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αναφερόμενος στην πολιτική του υπουργείου του, ο κ. Τζβάρας δήλωσε ότι «οι προκάτοχοί του στο υπουργείο Πολιτισμού ήταν Αη -Βασίληδες διότι είχαν χρήματα και τα μοίραζαν απερίσκεπτα. Η μεγάλη πρόκληση όμως, είπε, είναι να παράγεις πολιτισμό με άδεια ταμεία».

Ο κ. Τζαβάρας απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο είπε ότι κορυφαίο θέμα είναι η αξιολόγηση των υπαλλήλων.

«Αυτός που δεν μπορεί ή δεν θέλει να προσφέρει εργασία θα επανεξετασθεί για το πώς θα επανενταχθεί», ενώ σχολιάζοντας την διαγραφή του προέδρου της ΔΑΚΕ δήλωσε ότι ο ίδιος «δεν έχει τίποτα με τον διαγραφέντα κ. Κιουτσούκη, ούτε έχει καμιά σχέση με την διαγραφή του».

Διαβάστε επίσης:

Με το αίτημα της διαγραφής παραπέμπεται ο Ν. Κιουτσούκης στην ΝΔ

Ποιους βουλευτές της ΝΔ αποδοκίμασαν οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ