ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καυτή» συνάντηση στο Μαξίμου με το «βλέμμα» στραμμένο στις συντάξεις

«Καυτή» συνάντηση στο Μαξίμου με το «βλέμμα» στραμμένο στις συντάξεις

Τα θέματα του υπουργείου Εργασίας, οι συζητήσεις με την τρόικα και η πορεία της ελληνικής οικονομίας, συζητήθηκαν σήμερα επί μακρόν, στο Μέγαρο Μαξίμου, στη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση.

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε τη συνάντηση ως συνάντηση ρουτίνας, ενόψει των νέων επαφών με την τρόικα, ενώ ο υπουργός Εργασίας παρουσίασε στον Πρωθυπουργό τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, το εργόσημο, τον κατώτατο μισθό και την μείωση του μη εργοδοτικού κόστους κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες.

Παράλληλα, υπήρξε και εκτενής ενημέρωση για τον κοινωνικό διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως μετά από επίμονη ερώτηση δημοσιογράφων, για το αν είναι απαραίτητο ώστε να κλειδώσει το πακέτο των μέτρων να υπάρξει αύξηση των ορίων ηλικίας, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας είπε «θα το δούμε»…

Διαβάστε επίσης:

Η σύνταξη στα 67 κρίνει τις διαβουλεύσεις με την τρόικα