ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ σε Ράιχενμπαχ: «Συμπεριλάβετε τις κοινωνικές επιπτώσεις»

ΣΥΡΙΖΑ σε Ράιχενμπαχ: «Συμπεριλάβετε τις κοινωνικές επιπτώσεις»

Τις βασικές αρχές του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τις θέσεις του για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, παρουσίασε αντιπροσωπεία του κόμματος με επικεφαλής τον Γιάννη Δραγασάκη στον Χορστ Ράιχενμπαχ κατά τη σημερινή συνάντησή τους στη Βουλή, που έγινε ύστερα από αίτημα του γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η αντιπροσωπεία του κόμματος σημείωσε ότι «η κρίση λαμβάνει επικίνδυνες κοινωνικές διαστάσεις, καθώς πλήττει ευρύτατα στρώματα του πληθυσμού». Μάλιστα, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον κ. Ράιχενμπαχ να συμπεριλάβει στην έκθεσή του ειδικό κεφάλαιο που θα αφορά τις κοινωνικές επιπτώσεις της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα. Επίσης, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν οι ακόλουθες επισημάνεις:

1. Η εφαρμογή του προγράμματος της εσωτερικής υποτίμησης όχι μόνο δεν δημιούργησε τις προϋποθέσεις ανάκαμψης, αλλά οδήγησε σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και λήψης νέων μέτρων, πλήττοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας.

2. Η ύφεση είναι εκτός ελέγχου. Η υλοποίηση άμεσων μέτρων για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών δράσεων, από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, αποτελεί ζήτημα επείγουσας προτεραιότητας για να ανακοπεί η καθοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας.

3. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να έχει σταθερές επαφές με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

Στη συνάντηση έγινε ευρύτερη ανταλλαγή απόψεων για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο των πάγιων διατυπωμένων θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και με δεδομένη την άποψή του για την αποτυχία του υλοποιούμενου προγράμματος στο δημοσιονομικό και αναπτυξιακό πεδίο.

Την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούσαν: οι βουλευτές Γιάννης Δραγασάκης, υπεύθυνος της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής και της Επιτροπής Προγράμματος, Γιώργος Σταθάκης, υπεύθυνος της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου στον τομέα της Ανάπτυξης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπεύθυνος της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου στον τομέα της Οικονομίας, και ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του Συνασπισμού, Γιάννης Μηλιός.

Εκτός από τον Χ. Ράιχενμπαχ στην συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, και η υπεύθυνη του γραφείου της Task Force στην Αθήνα, Ζωρζέτα Λάλη.

Διαβάστε επίσης:

Αγωνιώδεις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για 4 δισ.