ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με τους Εφοπλιστές είχε ο Πρωθυπουργός

Συνάντηση με τους Εφοπλιστές είχε ο Πρωθυπουργός

Συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών είχε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε ευρεία ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν την ελληνική ναυτιλία αλλά και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, οι εφοπλιστές ανταποκρίθηκαν θετικά στις προτάσεις ώστε να βρεθούν τρόποι συνεισφοράς τους στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης. Ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών ενημέρωσε τον Αντώνη Σαμαρά για το υπό εξέλιξη πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς, που σε πρώτο στάδιο, επικεντρώνεται στη στήριξη των αναγκών σίτισης απόρων οικογενειών με ανήλικα παιδιά.

Το πρόγραμμα θα επεκταθεί ακόμα και σ' άλλους τομείς, όπως είναι η υγεία, καθώς και στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης. Τέλος εξετάστηκαν τρόποι δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στην ελληνική ναυτιλία για την ανακούφιση της κρίσης. Εξ άλλου, αύριο το μεσημέρι στη μία μετά το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί η νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν και τους κ. κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη να προσπαθούν να «κλειδώσουν» το νέο πακέτο μέτρων. Πληροφορίες φέρουν τη συμφωνία να οριστικοποιείται σε νέα συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί, κατά πάσα πιθανότητα την Κυριακή και μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από τη Ρώμη.

Ο Αντώνης Σαμαράς μεταβαίνει αύριο το βράδυ στην Ιταλική πρωτεύουσα, όπου θα συναντηθεί κατ ιδίαν, το πρωί της Παρασκευής, με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι. Στο περιθώριο δε της παγκόσμιας διάσκεψης των Κεντροδεξιών Κομμάτων, ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί και με τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας, της Ουγγαρίας και της Ιρλανδίας, ενώ το Σάββατο θα έχει συνάντηση με τον πάπα Βενέδικτο, στο Βατικανό. Στις επαφές του, ο Αντώνης Σαμαράς θα επιδιώξει τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου των χωρών του νότου, που πλήττονται κυρίως από την κρίση, αλλά και στήριξή τους στο αίτημα της Αθήνας για επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ του Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις