Αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ για την απόφαση Μεϊμαράκη

Newsbomb

Ενστάσεις εγείρουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την απόφαση του κ. Μεϊμαράκη να αναστείλει την εκτέλεση των καθηκόντων του μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Θεωρούν καινοφανή αυτή την εξέλιξη, αφού ο Πρόεδρος της Βουλής δεν θα έχει παραιτηθεί αλλά θα αναστείλει, άτυπα, τον ρόλο και την εκτέλεση των καθηκόντων του. Εκτιμούν, ότι η επιλογή του κ. Μεϊμαράκη δεν στηρίζεται στις συνταγματικές διατάξεις αλλά και σε όσα προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, ενώ επισημαίνουν, ότι η θέση του Προέδρου της Βουλής έχει θεσμική διάσταση και δεν μπορεί να συνδεθεί με επικοινωνιακούς και πολιτικούς ακροβατισμούς, όπως η άτυπη αναστολή εκτέλεσης των καθηκόντων του Προέδρου. Τονίζουν, ότι δεν αμφισβητούν το τεκμήριο αθωότητας του κ. Μεϊμαράκη, αλλά παράλληλα επισημαίνουν, ότι η συγκυρία επιβάλλει άψογους, πολιτικά και συνταγματικά, χειρισμούς σε ότι αφορά τη λειτουργία του Πολιτεύματος και της Βουλής.

Αντικειμενικά, μία δικαστική έρευνα κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει πότε και με ποιο τρόπο θα ολοκληρωθεί και αυτό αναγνωρίζουν, ότι είναι άδικο για τον Πρόεδρο της Βουλής ενώ συνιστά και πρόβλημα για την κυβέρνηση, λόγω και της περιρρέουσας ατμόσφαιρας που επικρατεί στην κοινωνία για τους πολιτικούς. Προβληματισμένος είναι και ο κ. Βενιζέλος, που φέρει και την ιδιότητα του Συνταγματολόγου. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκε από τον κ. Μειμαράκη για την απόφασή του, αλλά δεν πήρε θέση. Αντιλαμβάνεται, ότι ο κ. Μειμαράκης επέλεξε να κάνει ένα πολιτικό χειρισμό, αντιλαμβάνεται όμως επίσης, ότι κάθε κίνηση δεν πρέπει να προσκρούει στις συνταγματικές διατάξεις και τον κανονισμό της Βουλής. Αν ο κ. Βενιζέλος θεωρήσει, ότι τίθεται ζήτημα και δημοσιοποιήσει τη διαφωνία του, τότε θα προκύψουν νέα δεδομένα.

Διαβάστε επίσης:

Αναστέλλει τα καθήκοντά του ο Πρόεδρος της Βουλής

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved