ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσούκαλης: Δεν θα κλείσουν σήμερα τα μέτρα

Τσούκαλης: Δεν θα κλείσουν σήμερα τα μέτρα

«Τα μέτρα δεν έχουν κλείσει και δεν θα κλείσουν ούτε σήμερα» δήλωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Νίκος Τσούκαλης αναφερόμενος στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τα νέα μετρα.

«Διαφωνούμε με το μίγμα των μέτρων δεν είναι αυτό που είχε θέσει η ΔΗΜΑΡ. Έχουμε πρόβλημα ακόμη και με τα δώρα. Την απόφαση θα την πάρει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, αλλά σε πολλά από τα μέτρα λέμε ‘όχι’ και θα το θέσει ο Κουβέλης σήμερα» διεμήνυσε ο κ. Τσούκαλης μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Ο κ. Τσούκαλης άφησε δε αιχμές για τη στάση των υπουργών Άμυνας και Υγείας, υποστηρίζοντας πως ενώ η ΔΗΜΑΡ είχε προτείνει «ισοδύναμα πού είναι στέρεα, ο υπουργός Άμυνας καθυστέρησε τα 600 εκατ. ευρώ (περικοπές) να τα υιοθετήσει και να τα διεκδικήσει. Όσο για τον υπουργό Υγείας επεσήμανε πως «υπάρχουν ισοδύναμα που ο υπουργός πρέπει να τεκμηριώσει».

Σύμφωνα με τον κ. Τσούκαλη, η ΔΗΜΑΡ είχε ζητήσει η διαπραγμάτευση να γίνει σε υψηλό πολιτικό επίπεδο.

«Στην κρίσιμη ψηφοφορία θέλουμε πλήρες περίγραμμα για το πού πάμε. Ψηφίζουμε για να ξέρουμε τι παίρνουμε όχι για να δούμε τι θα πάρουμε» τόνισε ακόμη.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Νάκος δήλωσε ότι η τρόικα δεν δέχεται τα ισοδύναμα στα υπουργεία Άμυνας και Υγείας. Ο κ. Νάκος ζήτησε ρήτρα με την οποία αν εκπληρωθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του πακέτου μέτρου, τότε θα αναστραφούν ορισμένες περικοπές.