ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη «σκιά» της λίστας Λαγκάρντ συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Στη «σκιά» της λίστας Λαγκάρντ συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Καζάνι που βράζει η Ιπποκράτους

Ζητούν ευθύνες και στήνουν στον τοίχο τον Ευ. Βενιζέλο

Με το κλίμα να είναι ιδιαιτέρως βαρύ για το ΠΑΣΟΚ μετά τις τελευταίες εξελίξεις για τη λίστα Λαγκάρντ και τους χειρισμούς του κ. Βενιζέλου, συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως στις 13:30 το μεσημέρι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος.

Η Ιπποκράτους μοιάζει με καζάνι που βράζει μετά την αποχώρηση του Γιάννη Ραγκούση από το κόμμα, καθώς και την ίδρυση πολιτικού φορέα που προανήγγειλε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο πρόεδρος του κόμματός κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, χωρίς συμμάχους πλέον επιχειρεί να σώσει ότι έχει απομείνει από το Κίνημα που δείχνει να έχει εισέλθει σε τροχιά «αποσύνθεσης».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την οργή και την αγανάκτησή του σχετικά με τα όσα διακινούνται τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τη «λίστα Λαγκάρντ», καθώς και για τα όσα ακούστηκαν με αφορμή την ακρόαση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και απόπειρα διάλυσης του θεσμικού ιστού της χώρας.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια ο πρώην υπουργός Οικονομικών επιχείρησε να μετακυλήσει την ευθύνη στον πρώην Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, ενώ εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αρνήθηκε κάθε κατηγορία περί κωλυσιεργίας, όσο εκείνος ήταν υπουργός Οικονομικών, με αφορμή το ζήτημα της «λίστας Λαγκάρντ», χαρακτηρίζοντας ως «αδιανόητα» όσα ακούγονται αυτές τις ημέρες γύρω από τη δική του εμπλοκή.

«Θα μπορούσα το υλικό να το πετάξω στον κάλαθο των αχρήστων, θα μπορούσα να το ελέγξω εγώ, πράγμα που θα ήταν παράνομο. Το κράτησε όμως η γραμματέας μου στο αρχείο μου», είπε ο πρώην υπουργός.

Πυρά κατά Ραγκούση – "Γέφυρα" σε Λοβέρδο

Αιχμές για τη στάση του Γ. Ραγκούση άφησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, λίγες μόλις ώρες μετά την αποχώρηση του πρώην υπουργού από το κόμμα, με αφορμή το σκάνδαλό της λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για κάποιους που «βιάζονται να βρουν την αφορμή ή την ευκαιρία τώρα που έχουμε μία ένταση, να πουν εγώ δεν είμαι ΠΑΣΟΚ, εγώ φεύγω, δεν έχω σχέση με το κατεστημένο της μεταπολίτευσης».

Ο κ. Βενιζέλος διαμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση, «και αν κάποιοι ως έτοιμοι από καιρό δεν έχουν καμία σχέση με την παράταξη, με το παρελθόν, το μόνο που έχω να πω είναι ότι θα αντέξουμε».

Αντίθετα, «γέφυρες» συμπόρευσης επιχείρησε να ρίξει προς τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος προανήγγειλε τη δημιουργία νέου φορέα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον κατονόμασε ως φίλο, για τον οποίο υπάρχει πρόσκληση να συνδράμει την προσπάθεια του Κινήματος από επιτελική θέση.

Στη συνεδρίαση της ΚΟ πάντως σήμερα, δεν αναμένεται να παραβρεθεί ο κ. Λοβέρδος που απέχει συστηματικά από τις κομματικές διαδικασίες.

Διαβάστε επίσης: Τα «παρατράγουδα» της λίστας

Βενιζέλος: Ο Διώτης φταίει που δεν έλεγξε τη λίστα

Διώτης: Διαψεύδει τους ισχυρισμούς Βενιζέλου στο Mega

Μετά τα νέα μέτρα ετοιμάζει το νέο σοσιαλιστικό κόμμα ο Α. Λοβέρδος

Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ ο Γ. Ραγκούσης