ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανικόβλητος ο Σγουρός

Πανικόβλητος ο Σγουρός

-Επίθεση στους 31 βουλευτές της Ν.Δ που κατέθεσαν την ερώτηση.

-Έστειλε και επιστολή στον Ράιχενμπαχ για... να διαμαρτυρηθεί.

-Καταρρέουν τα σχέδιά του για επανεκλογή στην Περιφέρεια ή το Δήμο της Αθήνας.

-Σκληρή απάντηση από τον Κώστα Κατσαφάδο.

Η απάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής στους 31 βουλευτές της Ν,Δ που κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή, για τα 8.5 εκατομμύρια ευρώ που σκοπεύει να διαθέσει για την τουριστική προβολή της Αττικής, επιβεβαίωσε τον πανικό που τον διακατέχει.

Ο κ. Σγουρός δεν απέφυγε τη δημοσιοποίηση και ανάδειξη του θέματος σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, που του δημιουργεί σοβαρότατο πρόβλημα.

Χαρακτήρισε μάλιστα περιθωριακά site και blogs,όσα ασχολήθηκαν και δημοσιοποίησαν το θέμα, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγεται και το newsbomb.gr, το πρώτο σε επισκεψιμότητα.

Ο κ. Σγουρός στην απάντησή του προς τους βουλευτές υπεραμύνεται το νομότυπο των διαδικασιών και επικαλείται, ως επιχείρημα, ότι θα χαθούν τα χρήματα από το ΕΣΠΑ και η σύμβαση πρέπει να εκτελεστεί, έστω και με αυτά τα ποσά που περιγράφονται στη σύμβαση των 8,5 εκατομμυρίων ευρώ που προκαλούν.

Φυσικά δεν λέει λέξη για τα 1,3 εκατομμύρια ευρώ που θα στοιχίσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας και τα άλλα κοστολόγια , όπως η φιλοξενία της ιστοσελίδας σε server που θα κοστίσει 94.000 ευρώ όταν ο ΟΤΕ και άλλοι πάροχοι φιλοξενούν ιστοσελίδες με τιμές από 30 έως 70 ευρώ το μήνα.

Το γεγονός που καταδεικνύει τον πανικό του κ. Σγουρού επιβεβαιώνεται και από την επιστολή που έστειλε προς τον Πρωθυπουργό, προφανώς για να ''μαλώσει'' τους βουλευτές που τόλμησαν να αναδείξουν το ζήτημα της διάθεσης αυτών των εξωφρενικών ποσών για τις συγκεκριμένες δράσεις, τη στιγμή που περικόπτονται μισθοί και συντάξεις των 400 ευρώ.

Το αποκορύφωμα είναι ότι προαναγγέλλει και ενημέρωση του κ.Ράιχενμπαχ, προφανώς για να συνετίσει τους ''απείθαρχους'' βουλευτές.

Στην πραγματικότητα, ο κ. Σγουρός βλέπει να καταρρέουν τα σχέδιά του να υποστηριχθεί από Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είτε για την Περιφέρεια Αττικής είτε για τον Δήμο Αθηναίων. Γνωρίζει ότι με τη στήριξη μόνο του ΠΑΣΟΚ δεν έχει τύχη και γι' αυτό, το τελευταίο διάστημα, ρίχνει γέφυρες προς την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.

Επισημαίνουμε ότι υπήρχαν και άλλοι βουλευτές της Ν.Δ που θα συνυπέγραφαν την ερώτηση, πέραν των 31, αλλά δεν ήταν στο Κοινοβούλιο τη στιγμή που κατατέθηκαν.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, τέως επικεφαλής της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, ήταν ο άνθρωπος που ταυτίστηκε με τη λεγόμενη dream-team της άρσης βαρών που μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της ντόπας μετατράπηκε σε συντριμ-team.

Ο Κώστας Κατσαφάδος ήταν ο πρώτος βουλευτής από τους 31, που έδωσε σκληρή απάντηση στον κ. Σγουρό.

Διαβάστε την ανακοίνωση του κ. Κατσαφάδου:

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Σγουρός ενοχλήθηκε από την άσκηση του δικαιώματος κοινοβουλευτικού έργου που άσκησαν 31 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Στην πραγματικότητα, η ενόχλησή του είναι ότι σπάσαμε το πέπλο σιωπής και αναδείξαμε ένα ζήτημα που προκαλεί το κοινό αίσθημα, στον ίδιο βαθμό που προκαλεί ο ίδιος τη νοημοσύνη μας.

Είναι πολύ δύσκολο για τον κ. Σγουρό να δώσει απαντήσεις για τα ποσά που αναφέρονται σε συγκεκριμένες δράσεις και να τα δικαιολογήσει.

Ο σχεδιασμός και η δημιουργία ιστοσελίδας που κοστολογείται στα 1,3 εκατομμύρια ευρώ, η προβολή μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που αγγίζει τις 570.000 ευρώ, οι σχεδόν 350.000 ευρώ που θα δοθούν για την ...επικαιροποίηση του προγράμματος και οι 94.000 για την φιλοξενία του site σε server, είναι ποσά ασύλληπτα.

Είμαστε νέοι βουλευτές, ασχολούμαστε με τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο, γνωρίζουμε τα κόστη. Όπως τα γνωρίζει και τα αξιολογεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Η πηγή της πληροφόρησής μας είναι το ίδιο το Πρόγραμμα των 8.5 εκ. ευρώ και τα όσα διεμείφθησαν στην επίμαχη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Κυρίως οι καταγγελίες και οι ενστάσεις μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, ακόμα και αυτών που ανήκουν στην παράταξή του.

Προφανώς στη λογική του κ. Σγουρού, όλοι αυτοί θεωρούνται και βαφτίζονται περιθωριακοί.

Όπως και κάθε αντίθετη άποψη ή οτιδήποτε τον ενοχλεί.

Δεν αμφισβητήσαμε τις νομότυπες διαδικασίες, πίσω από τις οποίες οχυρώνεται ο κ.Σγουρός. Ο κ.Περιφερειάρχης δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα ότι θα χαθούν τα χρήματα από το ΕΣΠΑ, οπότε πρέπει να προχωρήσει όπως-όπως και όπως έχει η συγκεκριμένη σύμβαση.

Είναι ένα καινοφανές και πρωτοφανές επιχείρημα που δεν ευσταθεί.

Και με αυτή την ευκαιρία ίσως πρέπει να ανοίξει μία μεγάλη συζήτηση για τη διαχείριση των πόρων του ΕΣΠΑ,μέχρι σήμερα.

Να αναδειχθούν και να εξαλειφθούν φαινόμενα υπερτιμολογήσεων που στερούν πολύτιμους πόρους για την ένταξη και εκτέλεση άλλων έργων.

Οφείλει να καταλάβει τι συμβαίνει στην κοινωνία, να αντιληφθεί ότι τέτοια ασύλληπτα ποσά και τιμολογήσεις ανήκουν στο παρελθόν.

Σε ένα παρελθόν που δεν θέλουμε να ξαναγυρίσουμε.

Ο κ.Σγουρός μας εγκαλεί επίσης για το γεγονός ότι καταψηφίσαμε το πρώτο μνημόνιο και υπερψηφίσαμε το δεύτερο που προέβλεπε ακόμα σκληρότερα μέτρα.

Ακολούθως στέλνει και μία επιστολή στον κ.Ράιχενμπαχ για να μας... καταγγείλει.

Λησμονεί ότι απευθύνεται σε νέους βουλευτές,που εκλέγονται για πρώτη φορά.

Την απάντηση για το πρώτο μνημόνιο,που μας οδήγησε εδώ που μας οδήγησε,του τη δίνει σήμερα ο κ.Σημίτης, ο άνθρωπος που τον διόρισε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού,αντικαθιστώντας τον κορυφαίο Έλληνα αθλητικό παράγοντα Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Εμείς,οι νέοι βουλευτές,στηρίζουμε την τιτάνια προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά για τη σωτηρία της χώρας. Η κορυφαία αυτή εθνική προτεραιότητα δε σημαίνει ότι μας επιβάλλει συλλογική αμνησία για το παρελθόν και τις ευθύνες ενός κρατικοδίαιτου συστήματος που χρησιμοποιούσε το Κράτος ως λάφυρο.

Διαβάστε επίσης:

Ερώτηση- καταπέλτης κατά Σγουρού από 31 βουλευτές της Ν.Δ

Πάρτι στην Περιφέρεια Αττικής του Γ. Σγουρού

Σάλος με την αποκάλυψη του newsbomb.gr για το πάρτι του Γ. Σγουρού