ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα την Τρίτη η Μέρκελ

Στην Αθήνα την Τρίτη η Μέρκελ

Στην Αθήνα θα βρεθεί την Τρίτη η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της Στέφεν Ζάιμπερτ.

Θα πρόκειται για μια «επίσκεψη εργασίας» στην διάρκεια της οποίας τα κύρια θέματα συζήτησης θα είναι «η κατάσταση στην Ελλάδα, η κατάσταση στην ευρωζώνη, διεθνή θέματα και οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών», είπε ο Ζάιμπερτ.

Η κ. Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Στην ατζέντα των δυο πολιτικών αρχηγών θα βρεθεί και το νέο πακέτο μέτρων το οποίο αναμένεται να «κλείσει» αυτό το Σαββατοκύριακο και το οποίο θα παρουσιαστεί στο Eurogroup της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον κ. Ζάιμπερτ η επίσκεψη της Μέρκελ ακολουθεί την πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά τον περασμένο Αύγουστο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός και στη συνέντευξη που δίνει σήμερα στην εφημερίδα Handelsblatt αναφέρει ξανά οτι η Γερμανίδα καγκελάριος είναι πάντα ευπρόσδεκτη στη χώρα μας για να διαπιστώσει και η ίδια την κατάσταση της Ελλάδας. Το Μέγαρο Μαξίμου αναμένει πολλά από αυτή την επίσκεψη καθώς πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής που έχει προγραμματιστεί για τις 18 Οκτωβρίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε «χαιρόμαστε για την αποδοχή από την καγκελάριο κ. Άνγκελα Μέρκελ, της πρόσκλησης που της είχε απευθύνει ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς».

«Είναι η πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, που η καγκελάριος της Γερμανίας επισκέπτεται την Ελλάδα. Η επίσκεψη αυτή είναι πολύ θετική για την ενίσχυση των παραδοσιακών δεσμών των δύο κρατών και σίγουρα θα αποτελέσει ένα περαιτέρω βήμα για τις σημαντικές μελλοντικές ευρωπαϊκές αποφάσεις», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.

Διαβάστε επίσης:

Προβάδισμα Μέρκελ έναντι Στάινμπρουκ, δείχνει δημοσκόπηση

Σαμαράς στην Handelsblatt: Είναι η μάχη της ζωής μου