Bαρύ το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ για τον Βενιζέλο

Newsbomb

Ναι μεν πέρασε –σχετικά- αβρόχοις ποσί την δοκιμασία της πρόσφατης συνεδρίασης της Κ.Ο. οΒ. Βενιζέλος,ωστόσο το κλίμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ «μυρίζει μπαρούτι».

Και μπορεί κάποιος να πει, ότι αν αυτή τη στιγμή δεν έχει τεθεί θέμα αντικατάστασής του αυτό οφείλεται στο ότι τα στελέχη τα οποία τον αμφισβητούν διαπιστώνουν (στις πολλές συνάξεις τους τις τελευταίες μέρες…) ότι δεν υπάρχει πειστική εναλλακτική λύση!

Ήδη ο Βενιζέλος την τελευταία περίοδο έχει χάσει τρία απ’ τα πιο βασικά του στηρίγματα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και αυτό προσμετράται στις σοβαρές απώλειες που είχε ήδη απ’ την άνοιξη:

Τον Κ. Σκανδαλίδη, ένα ιστορικό στέλεχος το οποίο τον βοήθησε τα μέγιστα να αναρριχηθεί στην ηγεσία του Κινήματος, μαζί με τον Δημ. Ρέππα. Ο Κ. Σκανδαλίδης το τελευταίο διάστημα έχει εμφανώς αποστασιοποιηθεί, καταλογίζει στο νέο αρχηγό πολλά και σοβαρά λάθη, αμφισβητεί βασικές του επιλογές. Σε ίδιο μήκος κύματος εκπέμπει και πορεύεται και ο Αρκάς Δημ. Ρέππας, ο οποίος μετά τις εκλογές ουσιαστικά απέχει απ’ τις εσωκομματικές διεργασίες και καταλογίζει στον Βενιζέλο συγκεντρωτισμό, συγκρότηση προσωπικού μηχανισμού διοίκησης του κόμματος που δεν έχει σχέση με το «όλον ΠΑΣΟΚ» και σοβαρότατα λάθη, όπως τους χειρισμούς του στο θέμα της περίφημης «λίστας Λαγκάρντ»…

Τον Μ. Ανδρουλάκη, ο οποίος επίσης έχει εμφανώς αποστασιοποιηθεί (δεν παρέστη ούτε στην τελευταία συνεδρίαση της Κ.Ο.), αν και μέχρι πρόσφατα ήταν εκ των στενότερων συνεργατών του Βενιζέλου… Επίσης απειλεί να μην ψηφίσει τα νέα μέτρα όταν έρθουν στη Βουλή, ακόμα κι αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας!

Πράγματι οι χειρισμοί του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της «λίστας Λαγκάρντ» επικρίνονται σφοδρότατα απ’ τη μεγάλη πλειοψηφία στελεχών και βουλευτών.

Επίσης του καταλογίζουν ως μέγιστο λάθος την εμφάνισή του στο δελτίο ειδήσεων του MEGA, χαρακτηρίζουν την εμφάνισή του εκεί ως τραγική και ως «πολιτική αυτοκτονία» που έχει κοστίσει στο ΠΑΣΟΚ πάρα πολύ!

Ενδεικτικό μάλιστα της σφοδρότατης αμφισβήτησής του είναι και το γεγονός, ότι μέτρησε άλλη μια «απώλεια» στελέχους πιστού σε αυτόν μέχρι πρόσφατα, του βουλευτή Αρκαδίας Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος μάλιστα αυτοβούλως παραβρέθηκε την Τετάρτη στην παρουσίαση του βιβλίου του υπ’ αριθμόν ένα εσωκομματικού «εχθρού» του Βενιζέλου, του Α. Λοβέρδου!

Είναι γεγονός, ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περνά τις πιο δύσκολες ώρες του στην ηγεσία του Κινήματος. Και αυτό μόλις εφτά μήνες μετά την θριαμβευτική του εκλογή ως διαδόχου του Γ. Παπανδρέου…

Διαβάστε επίσης:

Στη «σκιά» της λίστας Λαγκάρντ συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Σκανδαλίδης: Δεν θα ρίξω την κυβέρνηση

Γρ. Πεπόνης: «Να ερευνηθούν όλα τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ»

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved