ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα η Α. Μέρκελ

Στην Αθήνα η Α. Μέρκελ

Έγινε δεκτή με όλες τις τιμές παρουσία του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά

Στις 13:24 αφίχθη στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Άνγκελα Μέρκελ.

Η «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας έγινε δεκτή από τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά με όλες τιμές και κάθε επισημότητα.

Οι δύο ηγέτες είχαν θερμή χειραψία στο κόκκινο χαλί, ενώ ακολούθησε η ανάκρουση των εθνικών ύμνων από τη φιλαρμονική ορχήστρα του πολεμικού Ναυτικού.

Άγημα των καταδρομέων απέδωσε τις πρέπουσες τιμές.

Στην υποδοχή παρευρέθησαν ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπ. Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Στ. Βασιλόπουλος.

Την κα Μέρκελ συνοδεύει στην επίσκεψή της στην Αθήνα ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας Χ. Φούχτελ, ο οποίος έχει αναλάβει και τη δράση της «Task Force» όσον αφορά τη μεταφορά τεχνογνωσίας για τις αλλαγές στη δομή του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η κ. Μέρκελ και ο κ. Σαμαράς θα κατευθύνθηκαν συνοδευόμενοι από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προς το Μέγαρο Μαξίμου, όπου στις 14:15 έχει προγραμματιστεί η κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών.

Ένα ελικόπτερο της αστυνομίας πετά συνεχώς πάνω από την αυτοκινητοπομπή, ενώ ελεύθεροι σκοπευτές είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο.

Οι προσδοκίες από την επίσκεψη Μέρκελ

Υπό τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας, ο Έλληνας πρωθυπουργός προσδοκεί κατά τη σημερινή συνάντησή του με την Ανγκελα Μέρκελ να λάβει τη στήριξη της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Αν και το Βερολίνο διατείνεται ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη επίσκεψη, ωστόσο τίποτα δεν είναι φυσιολογικό όταν η Μέρκελ επισκέπτεται τη δεδομένη χρονική στιγμή τη χώρα μας.

Με δεδομένες τις διαφωνίες εντός της τρόικας οι οποίες καθυστερούν την σύνταξη της τελικής αξιολόγησης για την Ελλάδα, η επίσκεψη της καγκελαρίου τροφοδοτεί εκ νέου τα σενάρια που την θέλουν να προκρίνει μια πολιτική λύση στο ελληνικό ζήτημα.

Κύκλοι του Μεγάρου Μεγάρου Μαξίμου τόνιζαν πως η επιλογή της Γερμανίδας καγκελαρίου να βρεθεί στην Ελλάδα μία ημέρα μετά το Eurogroup και 10 ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου έχει βαθύ πολιτικό συμβολισμό, με τον οποίο θα επιδιωχθεί να σταματήσει η συζήτηση για το μέλλον της χώρας στο ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Προσδοκίες και ανησυχία για την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα

Φρούριο η Αθήνα ενόψει Μέρκελ