ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη η συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ στο Μαξίμου

Σε εξέλιξη η συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ στο Μαξίμου

Στις 14:13 πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου η Γερμανίδα καγκελάριος.

Η κ. Μέρκελ θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά ο οποίος νωρίτερα την υποδέχτηκε με όλες τις τιμές στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς θεωρεί ιδιαιτέρως σημαντική την επίσκεψη της Α. Μέρκελ στην Αθήνα. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να παραθέσει συγκεκριμένα στοιχεία για την πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών και την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ δεν αποκλείεται να ζητήσει πολιτική λύση, ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια που έχουν δημιουργηθεί στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Μια επιτυχημένη έκβαση της επίσκεψης της κας Ανγκελα Μέρκελ θα προετοιμάσει το κλίμα για να θέσει ο κ. Σαμαράς το θέμα της εκταμίευσης της δόσης του δανείου και το ζήτημα της επιμήκυνσης στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου.

Ωστόσο, στην κυβέρνηση εκτιμούν πως η Άνγκελα Μέρκελ δεν θα ανοίξει τα χαρτιά της όσον αφορά την επόμενη δόση και πότε θα γίνει η εκταμίευση των 31 δισ. ευρώ και θα υποστηρίξει πως θα αναμένει την έκθεση της τρόικας.

Μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας, ενώ στις 16:45 έχει προγραμματιστεί η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Διαβάστε επίσης:

Στην Αθήνα η Α. Μέρκελ

Φρούριο η Αθήνα ενόψει Μέρκελ