ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπούλιας σε Μέρκελ: «Ο λαός έχει εξαντλήσει την αντοχή του»

Παπούλιας σε Μέρκελ: «Ο λαός έχει εξαντλήσει την αντοχή του»

Το κατώφλι του προεδρικού μεγάρου πέρασε η Άνγκελα Μέρκελ συνοδευόμενη από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αφού προηγήθηκε ένας σύντομος περίπατος, ανάμεσα και στους Ευζώνους της Προεδρικής Φρουράς.

Ο διάλογος του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Γερμανίδα καγκελάριο είχε ως εξής: Κ.Παπούλιας:«Η επίσκεψη σας είναι μία πολύ σημαντική επίσκεψη και μάλιστα σε μία στιγμή που θα τη ζήσατε και εσείς, που ο ελληνικός λαός περνάει δύσκολες στιγμές. Σχεδόν έχει εξαντλήσει την αντοχή του. Και βέβαια πρέπει να σκεφθούμε μέτρα που θα δώσουν ελπίδα σε αυτόν τον λαό που υποφέρει. Και μιλάω ιδιαίτερα για αναπτυξιακά μέτρα. Να καταπολεμήσουμε την ανεργία των νέων που είμαστε πλέον πρωταγωνιστές μπροστά από την Ισπανία. Και την ανεργία των γυναικών. Δεν έχω τίποτα άλλο να σας πω θα τα πούμε στη συνέχεια κυρία Πρωθυπουργέ. Αλλά χαίρομαι ιδιαίτερα για την επίσκεψη σας».

Α.Μέρκελ:«Σας ευχαριστώ πολύ. Και για εμένα είναι μεγάλη τιμή. Γνωρίζω ότι αυτή η πορεία που έχετε αναλάβει είναι παρά πολύ δύσκολη. Ήρθα εδώ υπό την ιδιότητα μου ως εταίρος και ως φίλη της Ελλάδος. Οπουδήποτε μπορούμε, θέλουμε να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε την επίλυση των προβλημάτων. Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Πρόεδρε».

Διαβάστε επίσης:

Σε κλίμα αισιοδοξίας οι δηλώσεις Σαμαρά – Μέρκελ