ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σημαντική πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα

Σημαντική πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα

Μία σημαντική πρωτοβουλία, προωθεί εδώ και αρκετό καιρό, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ, κ. Μάνος Κόνσολας.

Πρόκειται για την κάλυψη των κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού, στις δομές δημόσιας υγείας στα Δωδεκάνησα, από στρατιωτικούς γιατρούς.

Οι συνθήκες για την εκδήλωση αυτής της πρωτοβουλίας έχουν ωριμάσει και το θέμα συζητήθηκε με τον Υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο που το αντιμετωπίζει θετικά, ενώ ο Βουλευτής ενημέρωσε και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Ο τελευταίος ανταποκρίθηκε άμεσα και με θετική προδιάθεση στην πρόταση του κ.Κόνσολα.

Μάλιστα προγραμματίζεται συνάντηση στο Υπουργείο, προκειμένου να συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες και τα τεχνικά και θεσμικά ζητήματα.

Για να καλυφθούν οι κενές θέσεις γιατρών από στρατεύσιμους ή μόνιμους στρατιωτικούς γιατρούς θα πρέπει να γίνει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή.

Ο Μάνος Κόνσολας ζητά η ρύθμιση αυτή να αφορά τις δομές δημόσιας υγείας στα νησιά του Αιγαίου και στις δυσπρόσιτες περιοχές που αντιμετωπίζουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Επισημαίνει επίσης ότι είναι η μοναδική ρεαλιστική λύση που υπάρχει στον ορίζοντα αυτή τη στιγμή, με δεδομένο τα μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα αλλά και την ανάγκη να αναδειχθεί ο νέος κοινωνικός ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων.