ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με «κόκκινες γραμμές» στα εργασιακά ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στη Βουλή

Με «κόκκινες γραμμές» στα εργασιακά ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στη Βουλή

Με συγκεκριμένες οδηγίες και όρια που τέθηκαν και από του τρεις κυβερνητικούς εταίρους, κυρίως στα εργασιακά, επέστρεψαν στις διαπραγματεύσεις οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας με την Τρόικα.

Την θέση τους διαχώρισαν ευθέως οι πολιτικοί Αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ από τις απαιτήσεις της Τρόικας για τα εργασιακά θέματα. Ιδιαίτερα ο κ. Φώτης Κουβέλης που παραχώρησε πρώτος δηλώσεις, ανέφερε πως η ΔΗΜΑΡ ακόμα και αν τα μέτρα αυτά ενταχθούν στο «πακέτο», δεν θα ψηφιστούν από τους βουλευτές της. Αυτή είναι μία σαφής προειδοποίηση προς τον κυβερνητικό συνασπισμό, ενώ πιο συγκεκριμένα ο κ. Κουβέλης ανέφερε: «Οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα συνεχίζονται. Η Τρόικα προβάλει αξιώσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τα προαπαιτούμενα για τα 11,5 δισ. Διαρθρωτικά μέτρα πρέπει να ληφθούν. Διαρθρωτικό μέτρο δεν είναι η κατάρρευση των εργασιακών δικαιωμάτων. Η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει τέτοια μέτρα που αξιώνει η Τρόικα για τα εργασιακά».

Ο κ. Κουβέλης συμπλήρωσε πως αυτά τα μέτρα δεν γίνονται αποδεκτά από τον ίδιο, καθώς θα τροφοδοτούσαν περαιτέρω την ύφεση και την ανεργία και ό, τι δεν μπορεί να απαιτεί η Τρόικα μέτρα που υπερβαίνουν τα αναγκαία και υπερβαίνουν τα όρια της κοινωνίας. Από την πλευρά του και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε πως ο «σκληρός πυρήνας» που διοικεί την Ευρωζώνη «παίζει με τη φωτιά» και για την Ελλάδα και για την ίδια την Ευρωζώνη. Ο κ. Βενιζέλος είπε επίσης, ότι ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να παρουσιάσει στη Σύνοδο Κορυφής να αναδείξει το πρόβλημα και να παρουσιάσει την πραγματικότητα που υπάρχει στην Ελλάδα.

Παράλληλα, τόνισε πως η στάση της Τρόικας δεν οφελεί ούτε την Ελλάδα ούτε την Ευρωζώνη και είναι σκόπιμη η καθυστέρησή της. «Στηρίζουμε την κυβέρνηση, θέλουμε να υπάρχει ενιαία γραμμή, αλλά θέλουμε και να αποδώσει αυτή. Το πακέτο των μέτρων που θα έρθει πρέπει να είναι πραγματικά το τελευταίο. Πρέπει το πακέτο αυτό να βγάλει οριστικά τη χώρα από την κρίση και πρέπει να συνοδεύεται από αναπτυξιακά μέτρα. Άλλες παρεμβάσεις στα εργασιακά δεν βοηθούν».

Διαβάστε επίσης:

Στο Υπ.Οικ. επιστρέφει ο Βρούτσης για συνέχεια στις διαπραγματεύσεις

Ξεκίνησε η πλέον δραματική σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων στη Βουλή