ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και ο Ρέσλερ «βαποράκι» της Teva, εις βάρος της υγείας μας!

Και ο Ρέσλερ «βαποράκι» της Teva, εις βάρος της υγείας μας!

Τέλη 2010 – Αρχές 2011. Ο όμιλος Ratiopharm καταρρέει...

Ο ιδιοκτήτης της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας αυτοκτονεί. Τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου η Ratiopharm περνά στα χέρια του παγκόσμιου κολοσσού των πάμφθηνων ανώνυμων γενόσημων, Teva.

Η μεταρρύθμιση του Ρέσλερ αλλάζει τα δεδομένα στη γερμανική αγορά μετατρέποντας την Ratiopharm σε κυρίαρχη δύναμη, πριμοδοτώντας τα φθηνά ανώνυμα γενόσημα σε βάρος των επωνύμων.

Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι σε εκτενή τους ρεπορτάζ αναφέρουν τις παρενέργειες των γενόσημων στην υγεία των πολιτών.

Όπως όλα δείχνουν επόμενος σταθμός για τα γενόσημα η Ελλάδα.

Η Μέρκελ απαιτεί από τον Αντώνη Σαμαρά να δώσει την ελληνική αγορά βορά στα πάμφθηνα ανώνυμα γενόσημα. Λίγες ημέρες αργότερα η Μέρκελ στέλνει το μήνυμά της και μέσω Ουγγαρίας...

Η ιστορία και τα σκοτεινά σημεία

Ας ξετυλίξουμε όμως το κουβάρι από την αρχή.

Η Ratiopharm από τον Μάρτιο του 2011 ανήκει στην Ισραηλινή εταιρία Teva (την εξαγόρασε προς 5 δις.δολ).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Το ΧΩΝΙ", η Teva έχει καταφέρει να κυριαρχήσει στην παγκόσμια αγορά ανώνυμων γενόσημων. Η εν λόγω εταιρία προωθεί τα γενόσημα που είτε δεν θεραπεύουν τις ασθένειες για τις οποίες προορίζονται είτε προκαλούν σοβαρές ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Μέχρι και νοθευμένα φάρμακα είχαν εντοπίσει οι αμερικανικές αρχές.

Σήμερα η Ratiopharm καλπάζει οικονομικά. Ήταν πάντοτε όμως κυρίαρχη;

Όχι!

Ο όμιλος Μέρκλε στον οποίο ανήκε η γερμανική φαρμακοβιομηχανία πριν την αποκτήσει η Teva έχει γνωρίσει πολλά σκοτεινά μονοπάτια...

Όπως σας προαναφέραμε, ο επικεφαλής του ομίλου, Αδόλφος Μέρκλε, αυτοκτόνησε όταν μία λάθος επενδυτική κίνηση έφερε τις επιχειρήσεις του στο χείλος του γκρεμού.

Το περιοδικό Der Spiegel είχε χαρακτηρίσει το deal Ratiopharm-Teva ως «κόλπο εκατομμυρίων»!

Ο «φίλος μας» ο Ρέσλερ

Ο γνωστός σε όλους μας για τα εμετικά σχόλια που κάνει για τη χώρα μας, Φίλιπ Ρέσλερ ήταν ο αρμόδιος υπουργός όταν η Ratiopharm πουλήθηκε στην Teva. Μάλιστα ήταν και ο υπουργός Υγείας που εμπνεύστηκε και εφάρμοσε τη φαρμακευτική μεταρρύθμιση στη Γερμανία. Μία μεταρρύθμιση με σύνθημα «Φθηνά Φάρμακα» η οποία έφερε τα πάνω-κάτω στο σύστημα Υγείας της χώρας.

Το ερώτημα που τίθεται είναι ένα: Τελικά η μεταρρύθμιση Ρέσλερ ποιον ωφέλησε;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν ωφέλησε τους Γερμανούς πολίτες. Αυτό αναφέρει και δημοσίευμα της γνωστής γερμανικής εφημερίδας Die Welt. Μάλιστα, όπως φαίνεται οι Γερμανοί τιμωρούν τον Ρέσλερ και την πολιτική του αφού τα ποσοστά του κόμματός του, FDP, έχουν καταβαραθρωθεί σε όλες τις εκλογές γερμανικών κρατιδίων που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Τόσο ο Ρέσλερ, όσο και η Μέρκελ απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση να ακολουθήσουν την ίδια πολιτική με τα γενόσημα.

Η απάντηση του ελληνικού λαού σε όλους όσους έχουν σκοπό να παίξουν με εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές είναι μία και ξεκάθαρη!

«Στείλτε τους στο... καλό»!

Διαβάστε επίσης:

Θυσιάζουν την υγεία μας στο βωμό των ξένων συμφερόντων!

Η Μέρκελ «dealer» της Teva και στην Ουγγαρία!

«Στις δικές τους χώρες να τα πουλήσουν αυτά τα φάρμακα οι τροϊκανοί»!