ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Κρίσιμη σύσκεψη Βενιζέλου με βουλευτές

ΠΑΣΟΚ: Κρίσιμη σύσκεψη Βενιζέλου με βουλευτές

Οι «αντάρτες», οι «δελφίνοι» και η αγωνία για την ψήφιση των μέτρων μετά την εμπλοκή στα εργασιακά

Αναταράξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ προκαλεί η εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και η άρνηση της ΔΗΜΑΡ να συναινέσει στην ψήφιση των εργασιακών.

Ο πρόεδρος του κόμματος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, συγκαλεί σήμερα το μεσημέρι σύσκεψη με στόχο να καθοριστεί η περαιτέρω στάση του ΠΑΣΟΚ.

Η σύσκεψη είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς αρκετοί βουλευτές διατυπώνουν δημοσίως αντιρρήσεις τόσο για τα εργασιακά, όσο και τα δημοσιονομικά μέτρα, ενώ αρκετοί απειλούν να καταψηφίσουν την ρύθμιση για τις αποκρατικοποιήσεις.

Ο κ. Βενιζέλος θα προσπαθήσει κατ’ αρχήν να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί και τις πιέσεις που ασκούν οι τροϊκανοί, επιχειρώντας παράλληλα να πείσει για την ορθότητα των μέτρων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα βολιδοσκοπήσει ταυτόχρονα και τις προθέσεις των βουλευτών του, καθώς οι «αντάρτες» έχουν αρχίσει να φωνάζουν παρασέρνοντας και άλλους στην αρνητική ψήφο.

Είναι ενδεικτικό ότι ένας από τους βουλευτές που αντιδρούν, ο Μάρκος Μπόλαρης, σημείωσε πως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν θα εγκρίνουν διαδικασίες που παραπέμπουν «σε ξεπούλημα των ασημικών του κράτους».

Κινητικότητα από τους δελφίνους

Την ώρα που Ευ. Βενιζέλος προσπαθεί να βάλει «χαλινάρι» στους βουλευτές του, οι «δελφίνοι» ετοιμάζουν αντεπίθεση που προβλέπει ακόμα και αμφισβήτηση του Ευ. Βενιζέλου.

Οι συζητήσεις φαίνεται πως είναι σε προχωρημένο στάδιο, ωστόσο κανένα από τα στελέχη δεν θέλουν να βγουν αυτή την περίοδο μπροστά, καθώς μια έκρυθμη κατάσταση στην Ιπποκράτους θα επηρέαζε το Μαξίμου και τις διαπραγματεύσεις για την εκταμίευση της δόσης. Εξάλλου μια τέτοια κίνηση αυτή τη χρονική περίοδο δεν θα έφερνε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ήδη δύο δελφίνοι έχουν βγει μπροστά, «ροκανίζοντας», όπως σημειώνουν στην Ιπποκράτους, «την καρέκλα του Ευ. Βενιζέλου».

Πρόκειται για τους Κώστα Σκανδαλίδη και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης ηγείται πλέον της πτέρυγας του «πατριωτικού ΠΑΣΟΚ» και βρίσκει αποδοχή από πολλά στελέχη, ενώ διαθέτει ισχυρά ερείσματα στον κομματικό μηχανισμό, αλλά και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, την οποία φαίνεται να έχει απολέσει ο πρόεδρος Ευ. Βενιζέλος.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιό του για την ανασύσταση της κεντροαριστεράς, ενώ επιδιώκει να εκφράσει το «εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ.

Όλα αυτά βέβαια κινούνται στο παρασκήνιο και κανείς από τους δελφίνους δεν φαίνεται τουλάχιστον για την ώρα να κάνει κάποια κίνηση αμφισβήτησης του Ευ. Βενιζέλου, αν δεν θέσει από μόνος του εκείνος.

Ο Ευ. Βενιζέλος, πάντως, θα αναπτύξει τις πρωτοβουλίες του αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων, ενόψει του Συνεδρίου, ελπίζοντας πως θα αναλάβει και πάλι την ηγεμονία.

Διαβάστε επίσης:

«Κίνημα» Ρέππα-Σκανδαλίδη, για έξοδο του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση!

Bαρύ το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ για τον Βενιζέλο