Απάντηση Κεδίκογλου στον ΣΥΡΙΖΑ για τον νόμο περί ιθαγένειας

Newsbomb

«Η Ελλάδα είναι μια ανοικτή δημοκρατική κοινωνία, αλλά δεν είναι ξέφραγο αμπέλι», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι «με προσωπική εντολή του πρωθυπουργού», η κυβέρνηση κατήργησε τον νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο σχετικός νόμος για την απόδοση ιθαγένειας κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας αντισυνταγματικός και ως εκ τούτου - δεδομένου ότι βάσει Συντάγματος είναι υποχρεωτική η πιστή τήρηση των αποφάσεων του ΣτΕ- ο νόμος πρέπει να αντικατασταθεί με άλλο νομοθέτημα, αντίστοιχο με αυτά που υπάρχουν και λειτουργούν αποτελεσματικά σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα παράτυπης μετανάστευσης.

«Πληροφορούμε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν υπάρχει τίποτε το «προοδευτικό» σε μια χώρα που καταντάει ανοχύρωτη σε όποιον θέλει να μπει και να εγκατασταθεί χωρίς έλεγχο και χωρίς νόμιμες προϋποθέσεις», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι μια δημοκρατία και τα δικαιώματα των πολιτών της δεν μπορούν να εξομοιώνονται με εκείνα όσων μπαίνουν παράνομα στη χώρα.

«Αυτό δεν αναβαθμίζει τους παράνομους μετανάστες, υποβαθμίζει τους πολίτες», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι όλα αυτά θα αντιμετωπιστούν και θα λυθούν με νομοθετική πρωτοβουλία και μετά από συνεννόηση με τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, «με τη φιλοδοξία να καλύψουν ακόμα μεγαλύτερο πολιτικό φάσμα της Βουλής». Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης «πρέπει να μας ενώνει όλους», «δεν θα το αφήσουμε να διχάσει την ελληνική κοινωνία όπως επιθυμούν ακραίες πολιτικές δυνάμεις», σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved