ΠΟΛΙΤΙΚΗ

8 στους 10 Ελληνες: Υπηρέτης των πολυεθνικών η τρόικα!

8 στους 10 Ελληνες: Υπηρέτης των πολυεθνικών η τρόικα!

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALCO ΓΙΑ ΤΟ NEWSBOMB.GR

Σπάει κόκκαλα το νέο newsbomb political x-ray by alco!

ΤΟΥΓΙΩΡΓΟΥ Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ

Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει, πλέον, το βρόμικο παιχνίδι που παίζουν στην πλάτη του οι ξένοι δανειστές μας και οι εν Ελλάδι αντιπρόσωποί τους. Η νέα μηνιαία δημοσκόπηση της alco για λογαριασμό του newsbomb.gr είναι κόλαφος για όσους επιμένουν να ισχυρίζονται ότι τα μέτρα που μας επιβάλλει η τρόικα είναι «για το καλό μας».

noemvriou-02

Στο νέο newsbomb political x-ray by alco, οι Ελληνες απαντούν χωρίς δισταγμό όταν ρωτάμε τη γνώμη τους για την τρόικα και τους σκοπούς που εξυπηρετεί. Περισσότεροι από οκτώ στους δέκα Ελληνες, το 81% των ερωτηθέντων, απαντά κάθετα ότι η τρόικα ενδιαφέρεται μονάχα να εξασφαλίσει κέρδη για τα μεγάλα πολυεθνικά συμφέροντα και, μάλιστα, σε βάρος του ελληνικού λαού. Προσέξτε ότι δεν ρωτήσαμε απλά αν οι εκπρόσωποι των δανειστών μας εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών, αλλά αν το κάνουν ΣΕ ΒΑΡΟΣ του ελληνικού λαού. Και οι ερωτηθέντες απάντησαν ένα βροντερό ΝΑΙ! Είναι ενδεικτικό ότι μόνο ένας στους είκοσι (5%) θεωρεί πως η τρόικα πράγματι ενδιαφέρεται για τη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας, ώστε –κατ’ επέκταση- να βελτιωθεί και το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, όπως θεωρητικά είναι ο θεσμικός της ρόλος και όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι Ελληνες αντιπρόσωποί της, αλλά και οι κυβερνώντες.

6 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ: ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ!

noemvriou-01

Η έρευνα που διενήργησε η alco για λογαριασμό του newsbomb.gr αξιολόγησε και τα αποτελέσματα που έφερε, τελικά –και με την πιο ψύχραιμη θεώρηση της απόστασης του χρόνου- η επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα. Και στην περίπτωση αυτή, οι Ελληνες δε μασάνε τα λόγια τους: Μηδέν εις το πηλίκον. Ή, μάλλον, αυτή είναι η επιεικής ανάγνωση των αποτελεσμάτων, αφού ουσιαστικά οι ερωτηθέντες απάντησαν πως όχι μόνο δεν κερδίσαμε τίποτα από την επίσκεψη Μέρκελ, πέρα από ένα «χτύπημα στην πλάτη», αλλά αναγκαστήκαμε να ξεπουλήσουμε και τον εθνικό μας πλούτο σε αντάλλαγμα! Αυτό πιστεύουν έξι στους δέκα Ελληνες (60%). Αντίθετα, μόλις ένας στους πέντε έχει θετική άποψη για την επίσκεψη Μέρκελ και έχει πεισθεί ότι κερδίσαμε από αυτή, βελτιώνοντας τη διεθνή εικόνα της χώρας.

«ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ»!

noemvriou-03

Οι Ελληνες δηλώνουν ότι δε θα μείνουν άπραγοι απέναντι στα νέα μέτρα που επέβαλε η τρόικα υπό τον εκφοβισμό ότι δε θα έρθει η επόμενη δόση. Συγκεκριμένα, οι αντιδράσεις –όπως καταγράφονται από τη νέα μεγάλη έρευνα κοινής γνώμης της alco για το newsbomb.gr- εστιάζονται σε δύο τομείς μεταξύ των οποίων, μάλιστα, ο ελληνικός λαός είναι σχεδόν μοιρασμένος. Το 37% απαντά ότι, μόλις εφαρμοστούν τα νέα δυσβάστακτα μέτρα που θα πλήξουν τον μέσο Ελληνα και την οικογένειά του, θα σταματήσει να πληρώνει τις υποχρεώσεις του προς το κράτος για τον απλό λόγο ότι πλέον δε θα μπορεί. Ακόμη, ένα 36% πάει ένα βήμα παραπέρα και δηλώνει ότι θα κατέβει στους δρόμους και θα διαμαρτυρηθεί.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ:

ALCO (ΑΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ Ε.Σ.Ρ. 12)

ΕΝΤΟΛΕΑΣ:

NEWSBOMB.GR

ΤΥΠΟΣ:

ΠΟΣΟΤΙΚΗ (ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΡΩΤΩΜΕΝΩΝ)

ΔΕΙΓΜΑ:

600 ΑΤΟΜΑ, ΗΛΙΚΙΑΣ 18 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ, ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ:

TYXAIA, ΣΤΡΩΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ

ΣΤΑΘΜΙΣΕΙΣ:

ΦΥΛΟ, ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ

ΧΡΟΝΟΣ:

23-29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με βάση τους κώδικες δεοντολογίας της ESOMAR και επαγγελματικής πρακτικής του ΣΕΔΕΑ.

Διαβάστε επίσης τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις της alco για το newsbomb.gr:

65% των Ελλήνων: Να δικαστεί ο Γ. Παπανδρέου για το μνημόνιο!

2 στους 3 Ελληνες: Τα μέτρα δεν θα τελειώσουν ποτέ!

Εκλογές Ιουνίου: «Ιδανικός» ο Σαμαράς, «χρήσιμος» ο Τσίπρας

ΠΑΣΟΚ: Πετάξτε έξω Θόδωρο-Γιώργο-Μόσιαλο!

«Μπορούμε και μόνοι μας!»

«Αγκελα, μην πατήσεις το πόδι σου στην Ελλάδα!»

1 στους 3 Έλληνες: Ναι, θα τους πετούσα γιαούρτια!

«Όχι» στα φάρμακα-δολοφόνους λένε 2 στους 3 Ελληνες

3 στους 4 Ελληνες: «Να πάει φυλακή ο Παπανδρέου για την κατάντια μας»!

8 στους 10 Ελληνες: «Ξεπούλησε την εθνική μας κυριαρχία ο Παπανδρέου»!

NEWSBOMB.GR & ALCO: ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: «POLITICAL X-RAY»

Με τη δημοσίευση της σημερινής δημοσκόπησης, το newsbomb.gr και η εταιρεία δημοσκοπήσεων alco εγκαινιάζουν μια μεγάλη συνεργασία. Πιστό στη δέσμευσή του να φέρνει τη φωνή του Ελληνα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, το newsbomb.gr συνεργάζεται με μια από τις παλιότερες και πλέον αξιόπιστες εταιρείες δημοσκοπήσεων, την alco, η οποία θα διενεργεί κάθε μήνα μια έρευνα κοινής γνώμης αποκλειστικά για λογαριασμό του ενημερωτικού portal που εσείς έχετε φέρει στην κορυφή.

Το newsbomb.gr «political x-ray» by alco θα κάνει -κάθε μήνα- τη φωνή του Ελληνα, πρωτοσέλιδο. Θα καταγράφει, με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο, τη δική σου φωνή και θα στέλνει τα δικά σου μηνύματα προς την εξουσία και προς πάσα κατεύθυνση. Χωρίς «στρογγυλεμένες» ερωτήσεις, όπως τα συζητάμε μεταξύ μας στο δρόμο, αλλά κανείς δεν τολμάει να τα γράψει. Για να μη μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει τη δικαιολογία «δεν ήξερα, δεν άκουσα».

Το newsbomb.gr «political x-ray» by alco θα δημιουργήσει, κάθε μήνα που περνάει, ένα πολύτιμο αρχείο, στο οποίο θα καταγράφονται οι απόψεις του ελληνικού λαού για τα πάντα και τους πάντες.

Ραντεβού. Εδώ. Κάθε μήνα. Κάθε μέρα. Για να μαθαίνεις αμέσως ό,τι σκάει.

like3

Κάνε στη σελίδα του blog του Γ. Ε. Χριστοφορίδη στο facebook!

follow2

Κάνε στη σελίδα του blog του Γ. Ε. Χριστοφορίδη στο twitter!

gchristof
  • Αν θέλεις να λαμβάνεις ενημέρωση για κάθε νέο δημοσίευμα του blog του
    Γ. Ε. Χριστοφορίδη
    επικοινώνησε με το