ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βγαίνει στη «γύρα» ο Σαμαράς για προσέλκυση επενδύσεων

Βγαίνει στη «γύρα» ο Σαμαράς για προσέλκυση επενδύσεων

Προγραμματίζει ταξίδια σε Κατάρ, ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία

Μετά τη εξαιρετικά σημαντική συμφωνία της Hewlett Packard με την COSCO και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ η οποία αλλάζει το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός αξιοποιεί τη συγκυρία και βγαίνει εκτός συνόρων για να προσελκύσει νέες επενδύσεις.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια αντιστροφής του κλίματος για την Ελλάδα επιχειρεί να προσελκύσει επενδύσεις για τη χώρα σε μια σειρά επαφών στο εξωτερικό.

Όπως έχει δηλώσει δημοσίως ο κ. Σαμαράς δεν θα περιμένει να έλθουν οι επενδύσεις αλλά θα τις επιδιώξει.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός από τη Μάλτα όπου βρέθηκε χθες, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι εφαρμόζοντας πλήρως το τρίτο μνημόνιο η ελληνική οικονομία θα μπει μέσα στο 2013 σε τροχιά ανάκαμψης και εξόδου από την κρίση.

Το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου ο Αντώνης Σαμαράς θα βρεθεί στο Κατάρ. Στο επίκεντρο θα βρεθεί η αξιοποίηση του Ελληνικού καθώς και η εξαγορά του Αστέρα Βουλιαγμένης και των γύρω εκτάσεων.

Ο κ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στις ΗΠΑ αναμένεται να συζητήσει και για τον αγωγό φυσικού αερίου στην Αδριατική, κίνηση στρατηγικής σημασίας για τη χώρα, μετά και την απόσυρση του ενδιαφέροντος από τον ρωσικό κολοσσό GAZPROM.

Στο πρόγραμμα επισκέψεων του Έλληνα πρωθυπουργού έχει ενταχθεί και η Μόσχα με την ενέργεια να βρίσκεται στο επίκεντρο. Ρώσικοι κολοσσοί στον τομέα της ενέργειας έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της ΔΕΠΑ.

Πέμπτος μεγάλος σταθμός θα είναι η Κίνα. Στο Πεκίνο ο κ. Σαμαράς θα συζητήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων των μεγάλων λιμανιών της χώρας με την COSCO να έχει ήδη ζητήσει τους φακέλους του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και της Θεσσαλονίκης.

Μετά τη συμφωνία με τη HP αναθερμαίνεται και το ενδιαφέρον μεγάλων ασιατικών επιχειρηματικών ομίλων για μεταφορά των προϊόντων τους στον Πειραιά . Αυτή τη φορά η Ηyundai αρχίζει εκ νέου συζητήσεις με την Cosco.