ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ.Κουβέλης: Σε ιδιαίτερα θετική κατεύθυνση οι εξελίξεις

Φ.Κουβέλης: Σε ιδιαίτερα θετική κατεύθυνση οι εξελίξεις

«Σε ιδιαίτερα θετική κατεύθυνση» εκτίμησε ότι βρίσκονται οι εξελίξεις για τη χώρα μας με την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης στο πρόσφατο Eurogroup, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε ότι απομένει πια να μπει μπροστά η ανάπτυξη, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, ενώ υπογράμμισε ότι στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό συζητήθηκε ακόμα η αποτελεσματική λειτουργία και η συνεκτικότητα της κυβέρνησης.

Ο ίδιος, όπως ανέφερε, έθεσε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ως απαραίτητη προϋπόθεση να δημιουργηθεί έναν κοινωνικό δίχτυ προστασίας για τις ευπαθείς ομάδες, ενώ ανέφερε ότι συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν τους αγρότες.

Ο κ. Κουβέλης με κατηγορηματικό τρόπο ανέφερε ότι δεν συζητήθηκε θέμα ανασχηματισμού, ενώ ερωτηθείς για το φορολογικό είπε πως τα τρία κόμματα συμπίπτουν στα περισσότερα θέματα και ότι όπου υπάρχουν διαφορές θα συζητηθούν στην κοινοβουλευτική διαδικασία που ξεκινάει αύριο.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι δεν έγινε συζήτηση για τον εκλογικό νόμο, ωστόσο ερωτηθείς για την πρόταση της ΔΗΜΑΡ περί καθιέρωσης απλής αναλογικής, απάντησε ότι η πρόταση του κόμματός του στοχεύει στον εκσυγχρονισμό του πολιτικού συστήματος και στην καθιέρωση θεσμών ενίσχυσής του. Τέλος, για τον συντονισμό της κυβέρνησης είπε ότι θα εξειδικευτεί το επόμενο διάστημα με συγκεκριμένο τρόπο για κάθε υπουργείο.

Διαβάστε επίσης:

Ευ.Βενιζέλος: Αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία

Στουρνάρας: «Ο δρόμος είναι μακρύς και ανηφορικός»