ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Δεν πρέπει να περιοριστεί η έρευνα στον Παπακωνσταντίνου

ΚΚΕ: Δεν πρέπει να περιοριστεί η έρευνα στον Παπακωνσταντίνου

Να μην περιοριστεί η έρευνα για τη λίστα Λαγκάρντ στο πρόσωπο του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, όπως και ο λαός να μην μείνει μόνο στην απόδοση ευθυνών, αλλά και στο πως θα αντιμετωπίσει τα μέτρα της κυβέρνησης, ζητά το ΚΚΕ μέσω ανακοίνωσής του.

«Όπως η διερεύνηση των ποινικών ευθυνών σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ δεν πρέπει να περιοριστεί στο πρόσωπο του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου, όπως θέλει η συγκυβέρνηση, έτσι και η προσοχή του λαού δεν πρέπει να μείνει μόνο στην απόδοση ευθυνών αλλά και στο πώς θα αντιμετωπίσει τα μέτρα, που τον τσακίζουν και μετατρέπουν τον πλούτο, που παράγει, σε καταθέσεις στις τράπεζες του εξωτερικού, σε ακίνητα στο Λονδίνο, σε offshore, με φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου, με τραπεζικά απόρρητα, με ελευθερία κίνησης κεφαλαίων.

Η σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος δεν κρύβεται. Από τα σπλάχνα του γεννιούνται αυτά τα φαινόμενα. Για αυτό και δε μπορεί να εξυγιανθεί, όπως ισχυρίζονται τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου». Ο λαός πρέπει, μαζί με τη διερεύνηση των σκανδάλων και την απόδοση κάθε είδους ευθυνών, να διεκδικήσει τον πλούτο που παράγει ανατρέποντας το εκμεταλλευτικό και σάπιο καπιταλιστικό σύστημα».