Εμπλοκή με ένσταση ΣΥΡΙΖΑ για τη σύνθεση μελών της Προανακριτικής

Εμπλοκή με ένσταση ΣΥΡΙΖΑ για τη σύνθεση μελών της Προανακριτικής

Εμπλοκή σημειώθηκε στη σύνθεση των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής, ύστερα από ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την αντιπροσώπευση των κομμάτων και ιδιαίτερα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για τον λόγο αυτόν καθυστερεί η ανακοίνωση των ονομάτων, που θα τη συνθέτουν. Την ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ διαβίβασαν και στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, οι βουλευτές του κόμματος Ζωή Κωνσταντοπούλου, Σταύρος Κοντονής και Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ωστόσο, ο κ. Μεϊμαράκης επιφυλάχθηκε να απαντήσει, δεσμεύτηκε πάντως ότι το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου σήμερα με όλους τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων, προκειμένου να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση.

«Πρέπει να τηρηθούν πλήρως οι προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Βάσει της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να εκπροσωπείται από 2 βουλευτές στην Προανακριτική Επιτροπή και η Αξιωματική Αντιπολίτευση με 3. Δεν μας ενδιαφέρει αν είναι 12μελής ή 15μελής η Επιτροπή, ή 20μελής. Αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι να υπάρξει αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση των κομμάτων, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής» ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.