ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο ΚΑΤΑΡ για επενδύσεις ο Α. Σαμαράς

Στο ΚΑΤΑΡ για επενδύσεις ο Α. Σαμαράς

Με την προσδοκία ότι θα καταφέρει να προσελκύσει επενδύσεις στην Ελλάδα, αναχωρεί αύριο για το Κατάρ ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από επιφανείς Έλληνες επιχειρηματίες.

Ο κ. Σαμάρας θα μεταφέρει το μήνυμα ότι η Ελλάδα αποτελεί πλέον μια ασφαλή χώρα για επενδύσεις, μετά την εκταμίευση της δόσης και το θετικό κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να δεσμευθεί προσωπικά για την επίλυση οποιουδήποτε γραφειοκρατικού προβλήματος προκύψει σε περίπτωση που προχωρήσουν οι επενδύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προωθήσει επίσης την ιδέα σχηματισμού ενός κοινού επιμελητηρίου, στο οποίο θα μετάσχουν επιχειρηματίες και από τις δύο χώρες, έτσι ώστε να ενισχυθούν οι εμπορικοί - επιχειρηματικοί δεσμοί.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν επίσης στο Κατάρ οι υπουργοί Ανάπτυξης και Εθνικής Άμυνας, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Μάκης Παπαγεωργίου και ο στενός του συνεργάτης κ. Χρ. Λαζαρίδης.

Επόμενος σταθμός των διεθνών επαφών του πρωθυπουργού θα είναι η Μόσχα, όπου αναμένεται να μεταβεί εντός του Φλεβάρη, ενώ στο πρόγραμμα του κ. Σαμαρά είναι και το Πεκίνο.

Στα μέσα Μαρτίου, ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μ. Ομπάμα.

Κοινός παρονομαστής όλων των ταξιδιών είναι η προσέλκυση επενδύσεων.