ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλασκοβίτης: Δεν αξιοποιήθηκε ποτέ η λίστα Λαγκάρντ

Πλασκοβίτης: Δεν αξιοποιήθηκε ποτέ η λίστα Λαγκάρντ

Αναιρεί τα όσα είπε στην πρώτη του κατάθεση στον οικονομικό εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, αναφορικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και τη διαδρομή του CD.

Ο κ. Ηλίας Πλασκοβίτης φέρεται να δήλωσε ότι εκ παραδρομής ενέπλεξε το όνομα του πρεσβευτή Ηλία Κλη στην παραλαβή της λίστας Λαγκάρντ από τις γαλλικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πλασκοβίτης ό οποίος συνεχίζει την κατάθεσή του στην προανακριτική δήλωσε ότι ήταν αναρμόδιος για να διαχειριστεί τη λίστα Λαγκάρντ.

«Η μόνη μου εμπλοκή ήταν, όταν μου ζητήθηκε, να αναλάβω να επικοινωνήσω με τις γαλλικές αρχές και τον πρεσβευτή μας στο Παρίσι, Κωνσταντίνο Χαλαστάνη, για να έρθει η λίστα στην Αθήνα, όπως και έκανα» φέρεται να είπε ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών.

Επιπλέον, ο κ. Πλασκοβίτης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ανέφερε ότι σε όλες τις διευρυμένες συσκέψεις του υπουργείου Οικονομικών που έγιναν, δεν συζητήθηκε το θέμα της «λίστας Λαγκάρντ». Πρόσθεσε δε, ότι ο ίδιος συμμετείχε σε μια σύσκεψη που έγινε στις 24 Ιανουαρίου του 2011 με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον σύμβουλό του Αναστάσιο Μπάνο, καθώς και τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη και είπε ότι εκεί συζητήθηκε το θέμα της «λίστας Λαγκάρντ» χωρίς, όμως, να αποφασιστεί κάτι για την αξιοποίηση της λίστας.

«Υπήρχε εντολή για αξιοποίηση της "λίστας Λαγκάρντ". Η αίσθηση μου ήταν ότι μπορούσε να γίνει αξιοποίησή της, εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε, όμως, ότι δεν έγινε» φέρεται να κατέθεσε ο κ. Πλασκοβίτης.