ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με μεγάλη καμπάνια απαντά η ΟΝΝΕΔ στη βία των «άκρων»

Με μεγάλη καμπάνια απαντά η ΟΝΝΕΔ στη βία των «άκρων»

Οι γαλάζιοι νεολαίοι τονίζουν πως με τη βία κανενός ζωή δε θα γίνει καλύτερη

Μεγάλη καμπάνια ενάντια στη βία ξεκινά η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο όπως αναφέρεται και στο σχετικό δελτίο τύπου να αποφευχθεί η κοινωνική αποσύνθεση. H εκστρατεία της νεολαίας της ΝΔ θα ξεδιπλωθεί σε τρία επίπεδα, αγγίζοντας το θέμα της σχολικής βίας αλλά και τα αίτια της ριζοσπαστικοποίησης της κοινωνίας.

Η πρωτοβουλία έχει ήδη κινητοποιήσει πλήθος προσωπικοτήτων που θα συμμετέχουν στις δύο μεγάλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ εκατοντάδες εθελοντές αναμένεται να μοιράζουν ενημερωτικό υλικό για το σχολικό εκφοβισμό που πλέον λαμβάνει και άλλες διαστάσεις. Μάλιστα, η ΟΝΝΕΔ ετοιμάζει και σχετικό βίντεο ενώ προμηνύει και πανευρωπαϊκή κινητοποίηση για το ζήτημα καθώς αναμένεται νέοι από την Ευρώπη να υπογράψουν κοινό υπόμνημα εναντίον της βίας των "άκρων".

Το "βάρος» της εκστρατείας αναμένεται να σηκώσει ο πρόεδρος της γαλάζιας οργάνωσης Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος δήλωσε σχετικά:

«Σήμερα, με τα περιστατικά βίας να πολλαπλασιάζονται, έφτασε η στιγμή να βάλουμε ένα τέρμα. Να προστατέψουμε τη Δημοκρατία αλλά και την ίδια την κοινωνία από εκτροχιασμό. Δεν υπάρχει δίκαιη ή άδικη βία. Υπάρχουν μόνο πράξεις που αντιβαίνουν στους κανόνες της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Οι ζωές μας δε θα γίνουν καλύτερες μέσα από τις χειροδικίες και τις σπασμένες βιτρίνες. Η ζωή μας θα γίνει καλύτερη όταν αποφασίσουμε να λειτουργήσουμε ως συνειδητοί πολίτες μέσα σε μία Πολιτεία που θα ανταποκρίνεται στο ρόλο της. Είναι στο χέρι μας λοιπόν. Στο χέρι όλων εκείνων που στηρίζουμε τη νομιμότητα και πιστεύουμε πως μόνο μέσα από τη στήριξη των θεσμών μπορούν οι κοινωνίες μας να γίνουν καλύτερες. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη άλλες ακραίες φωνές. Έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους που μέσα από τη δουλειά τους θα φέρουν μία νέα κουλτούρα στις κοινωνίες μας».