Le Figaro: Ο Ολάντ ποντάρει στην Ελλάδα

Newsbomb

«Για τον Ολάντ, η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο» τιτλοφορείται δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro το οποίο σχολιάζει την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου την Τρίτη στην Ελλάδα.

Η εφημερίδα εκτιμά ότι ένας από τους στόχους της επίσκεψης είναι «να απευθύνει ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στους ξένους επενδυτές, τώρα που οι μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να δίνουν καρπούς».

«Οι προσπάθειες δεν πήγαν χαμένες. Αυτές των Ελλήνων για να ορθοποδήσει οικονομικά η χώρα τους και αυτές του Φρανσουά Ολάντ για να αποφευχθεί η έξοδος της χώρας από το ευρώ, το περασμένο καλοκαίρι», σχολιάζει ο συντάκτης του άρθρου, Nicolas Barotte.

Στη συνέχεια, το άρθρο επικεντρώνεται σε εκτιμήσεις και απόψεις του προεδρικού περίγυρου, το οποίο αναγνωρίζει ότι «η θεραπεία λιτότητας που υποβλήθηκε από την τρόικα ήταν μεν σκληρή, ωστόσο η κατάσταση βελτιώθηκε. Η πραγματική υποτίμηση έχει αγγίξει πλέον τις τιμές, επιτρέποντας την αύξηση των εξαγωγών».

Κλείνοντας, η εφημερίδα αναφέρει ότι «η γαλλική κυβέρνηση θέλει επίσης να προτείνει ένα σχέδιο συνεργασίας που να βασίζεται στο δανεισμό δύο φρεγατών για την αναζήτηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο. Ο Φρανσουά Ολάντ ποντάρει στην Ελλάδα… μακροπρόθεσμα» καταλήγει η Figaro.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved