ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στυλιανίδης: Δημιουργούμε χρηματοδοτικά εργαλεία για του ΟΤΑ

Στυλιανίδης: Δημιουργούμε  χρηματοδοτικά εργαλεία για του ΟΤΑ

Σε δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης εξερχόμενος του Mεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε:«Ενημερώσαμε τον Πρωθυπουργό για τα πεπραγμένα της προηγούμενης δύσκολης περιόδου και βεβαίως, του γνωστοποιήσαμε τον προγραμματισμό μας για το επόμενο διάστημα. Αναφερθήκαμε εκτενώς στην επιτακτική προσπάθεια που έκανε το υπουργείο Εσωτερικών, για να κρατήσει όρθιους τους ΟΤΑ , οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος βρέθηκαν στο χείλος της χρεοκοπίας.

Έγινε αναφορά στη στήριξη που παρείχαμε το προηγούμενο διάστημα στα κοινωνικά δίκτυα των Δήμων τα οποία αποδείχτηκαν πολύτιμα στον πόλεμο κατά της φτώχειας και περιγράψαμε το μελλοντικό πλάνο δράσης μας. Έχουμε ήδη στήσει το παρατηρητήριο για την οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ. Δημιουργούμε έξυπνα χρηματοδοτικά εργαλεία στις Περιφέρειες και στους Δήμους, για να ενισχυθεί περαιτέρω η αυτονομία τους, ενώ ελέγχουμε πια συστηματικά την καλή εκτέλεση των προϋπολογισμών και τα αποτελέσματα που παράγονται από τον κάθε ΟΤΑ.

Παράλληλα προχωρούμε και σε θεσμικές πρωτοβουλίες οι οποίες έχουν να κάνουν με τον ευρύτερο εκσυγχρονισμό του πολιτικού συστήματος, αφού ζητήματα τέτοιας φύσης υπάγονται στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών. Το επόμενο διάστημα -οπότε και θα είμαστε έτοιμοι να τις θέσουμε σε λειτουργία- θα αρχίσουν σταδιακά και ανά περίπτωση να ανακοινώνονται οι εν λόγω πρωτοβουλίες».