Συγγενείς Παπακων/νου: Αβάσιμες οι υποψίες, από σύμπτωση μπλέξαμε

Newsbomb

Υπομνήματα απέστειλαν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, οι τέσσερις συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Στα υπομνήματα επικαλούνται το άρθρο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, σύμφωνα με το οποίο μπορούν να μην προσέλθουν ενώπιον της Επιτροπής, καθώς είναι ύποπτοι ενώπιον της τακτικής Δικαιοσύνης, χαρακτηρίζουν αβάσιμες τις υποψίες εις βάρος τους και δηλώνουν ότι από σύμπτωση έχουν εμπλακεί στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα, στο υπόμνημα της η κυρία Ελένη Παπακωνστατίνου αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Δηλώνω τον απόλυτο σεβασμό μου στο Εθνικό Κοινοβούλιο και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Αν μη τι άλλο, ο πατέρας μου, Μιχαήλ Παπακωνσταντίνου, διήνυσε ουσιαστικά την ζωή του ως κοινοβουλευτικός άνδρας, υπηρετώντας με συνέπεια τις αρχές του κοινοβουλευτισμού, ακόμα και σε δύσκολες εποχές. Εν τούτοις, από σειρά άτυχων συμπτώσεων, εμφανίζομαι ως ύποπτη τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι υποψίες είναι αβάσιμες. Για τις πράξεις αυτές έχω κληθεί και εξεταστεί, ως ύποπτη, από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς… Οι πράξεις επι των οποίων με καλείται να εξεταστώ ως μάρτυρας εμπεριέχονται στις πράξεις για τις οποίες εξετάστηκα.

Η ελεύθερη εκτίμηση κάθε απάντησης μου δυνατόν – θεωρητικώς – να δώσει λαβή κατηγορίας εναντίον μου. Ετσι κατά το νόμο (αρθρ. 223 παρ 4 ΚΠΔ) δικαιούμαι να μην απαντήσω στις ερωτήσεις σας. Τη χρήση αυτού του δικαιώματος γνωστοποιώ με την παρούσα».

Τις ίδιες δηλώσεις κάνουν και οι κύριοι Ανδρέας Ρωσσώνης και Συμεών Σικιαρίδης αλλά και η κυρία Μαρίνα Παπακωνσταντίνου.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved