ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Οδοστρωτήρας η πολιτική της κυβέρνησης στα εργασιακά

ΣΥΡΙΖΑ: Οδοστρωτήρας η πολιτική της κυβέρνησης στα εργασιακά

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τη συμφωνία με την τρόικα εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «εξαγγελίες για ανάπτυξη και ευημερία που δεν μπορούν να γίνονται μέσα από τα μνημονιακά ερείπια. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, αφού πρώτα έπαιξαν το γνωστό τους θέατρο περί δήθεν διαπραγμάτευσης και κόκκινων γραμμών με την τρόικα, στη συνέχεια επέστρεψαν ως μνημονιακοί εκτελεστές στον γνώριμο τόπο των μέτρων εξαθλίωσης. Το θράσος τους ξεπερνά κάθε όριο», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει: «Πόσες ενέσεις “αισιοδοξίας” μπορεί να αντέξει μια χώρα όπου οι άνεργοι έχουν φτάσει το 1,5 εκατομμύριο και οι νέοι μεταναστεύουν σε άλλες χώρες για να βρουν καλύτερη τύχη; Όπου τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις ασφυκτιούν από τα χρέη και εμπαίζονται με ρυθμίσεις υπέρ των τραπεζών;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει, μάλιστα, την πολιτική που ασκείται «οδοστρωτήρας που στο όνομα της μείωσης του δημόσιου χρέους, που ποτέ δεν είδαμε, διαλύει τα δικαιώματα των εργαζομένων, ξεπουλά τα δημόσια αγαθά, διαλύει τις κοινωνικές δομές πρόνοιας και τα ασφαλιστικά ταμεία, καταστρέφει το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων;».