ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πληρώνουμε 699.000 παρατρεχάμενους του Δημοσίου

Πληρώνουμε 699.000 παρατρεχάμενους του Δημοσίου

Aν θεωρούσατε πως εν μέσω οικονομικής κρίσης έχει κοπεί το βόλεμα στο Δημόσιο και έχουν πάψει να υπάρχουν οι στρατοί παρατρεχάμενων των Υπουργών, κάνετε λάθος.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση στα αρχεία του Υπουργείου Οικονομικών, είναι πλέον καταγεγγραμένοι ως μόνιμοι υπάλληλοι, περίπου 623.000, την ίδια στιγμή που σύμφωνα με διαρροές άλλοι τόσοι πληρώνονται με χρήματα του ελληνικού λαού.

Πιο συγκεκριμένα, φέρονται ως "μισθοδοτούμενοι του Δημοσίου" άλλοι 699.000, αριθμός που φτάνει συνολικά όσους πληρώνονται από τα κρατικά ταμεία σε 1.322.000. Δηλαδή λιγότερο από 1 στους 8 Έλληνες πολίτες, πληρώνεται για να υπηρετεί τους άλλους 7, με τα γνωστά ανύπαρκτα αποτελέσματα.

Υπεύθυνοι Γραφείων Τύπου, Σύμβουλοι, Μέλη Διοικητικών Συμβουλίων κ.α. απολαμβάνουν παχυλούς μισθούς, την ώρα που ένας δάσκαλος καλείται να υπηρετήσει σε κάποιο ακριτικό νησί έναντι 800 ευρώ. Όσο για την ουσιαστική προσφορά όλων αυτών, ούτε λόγος... Πάρτε για παράδειγμα το επιτελείο του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος διαθέτει 4 έμπιστους συμβούλους και δεκάδες άλλους άσχετους με το αντικείμενο των οικονομικών, να τον "συνεπικουρούν".

Και με τι αποτέλεσμα... να φτωχοποιούν τους Έλληνες. Αιδώς Αργείοι. Έστω και τώρα, αιδώς...