ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς παριστάνει τον Κινέζο

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς παριστάνει τον Κινέζο

Επικοινωνιακό παιχνίδι χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα κάνοντας παράλληλα λόγο για επιχείρηση καλλωπισμού του Μνημονίου.

«Αφού έχει απολέσει κάθε άλλο πραγματικό στήριγμα, το μόνο που έχει απομείνει στην κυβέρνηση είναι η καταφυγή στα ίδια επικοινωνιακά παιχνίδια των ταξιδιών του πρωθυπουργού ανά τον κόσμο, που παριστάνει, όμως, κατά τα άλλα τον Κινέζο όσον αφορά στα αδιέξοδα της μνημονιακής πολιτικής» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Στην πραγματικότητα η επιχείρηση αισιοδοξίας και καλλωπισμού του μνημονίου, στην οποία επιδίδεται η κυβέρνηση, προσκρούει στα ίδια τα κοινωνικά και οικονομικά ερείπιά του. Στους 1,5 εκατομμύρια ανέργους, στα 500.000 νοικοκυριά χωρίς εισόδημα, στα εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα σε επιχειρήσεις, στα υπό κατάρρευση ασφαλιστικά ταμεία και στο διαλυμένο κράτος», επισημαίνει η Κουμουνδούρου.

«Το σκανδαλώδες ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων, οι χιλιάδες απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, οι νέοι ληστρικοί φόροι, οι νέες μειώσεις μισθών εξαιτίας της λήξης της μετενέργειας αποτελούν τη χειρότερη απόδειξη ενός εγκληματικού προγράμματος λιτότητας που, όχι μόνο δεν μειώνει το δημόσιο χρέος, αλλά απογυμνώνει την οικονομία από κάθε εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης και ανασυγκρότησης. Αυτό δεν μπορεί να το κρύψει το μνημονιακό μπλοκ, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.