ΠΑΣΟΚ: Πολιτικό συμβούλιο σε τεντωμένο σχοινί

Newsbomb

Στα χαρακώματα «Παπανδρεϊκοί» και «Βενιζελικοί» για τα οικονομικά του κόμματος

Με τις σχέσεις Βενιζέλου και Παπανδρέου να οδηγούνται σε οριστική ρήξη συνεδριάζει σήμερα το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης αναμένεται να βρεθούν τα οικονομικά του κόμματος, θέμα το οποίο ήταν η αφορμή για τη μετωπική σύγκρουση του πρώην και του νυν προέδρου του Κινήματος.

Η σημερινή σύσκεψη θεωρείται κρίσιμη για την ενότητα του κόμματος καθώς η Ιπποκράτους εδώ και αρκετό καιρό δείχνει να έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα.

Στη συνεδρίαση θα δώσει το «παρών» και ο Γενικός Διευθυντής της Ιπποκράτους και υπεύθυνος για τα οικονομικά του κόμματος Νίκος Σαλαγιάννης.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο κ. Βενιζέλος δε θα καταθέσει σε αυτή τη συνεδρίαση τα σχετικά πορίσματα, καθώς αυτά δεν έχουν μελετηθεί λεπτομερώς, ενώ και ο ίδιος δεν επιθυμεί – τουλάχιστον προς το παρόν – την οριστική ρήξη με τον Γ. Παπανδρέου, καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην οριστική διάσπαση του Κινήματος.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση των λεγόμενων «Παπανδρεϊκών», όπως ο κ. Μιχ. Καρχιμάκης, οι οποίοι αναμένεται να υπερασπιστούν τον πρώην πρωθυπουργό και να ασκήσουν κριτική στον Ευ. Βενιζέλο για τους χειρισμούς του στο θέμα.

Όλοι γνωρίζουν ωστόσο στην Ιπποκράτους πως αφού το θέμα άνοιξε πρέπει να κλείσει, καθώς οποιαδήποτε προσπάθεια κουκουλώματος της υπόθεσης θα πλήξει το κύρος του κόμματος.

Στη συνεδρίαση θα συζητηθεί ένα ακόμα θέμα το οποίο προκαλεί ήδη αναταράξεις στην Ιπποκράτους.

Πρόκειται για την πρωτοβουλία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) να δημιουργήσει μια συμμαχία προοδευτικών δυνάμεων, σοσιαλιστικών και δημοκρατικών κομμάτων για την ακρίβεια, η οποία θα λειτουργεί ως το «αντίπαλον δέος» του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Το ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, όπως και τα άλλα κόμματα-μέλη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος μετέχει στη Διεθνή, αλλά μετέχει και ως ιδρυτικό μέλος και στην Progressive Alliance (ΡΑ), η συγκρότηση της οποίας ανακοινώθηκε στη Ρώμη, στις 15 του περασμένου Δεκεμβρίου.

Από την Ιπποκράτους διευκρινίζεται ότι στην ΡΑ δεν μετέχουν μόνο σοσιαλιστικά, σοσιαλδημοκρατικά και εργατικά κόμματα, αλλά και προοδευτικά-δημοκρατικά κόμματα, κινήματα ή οργανώσεις, με τη μορφή διεθνούς δικτύου.

Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου αναμένεται να συζητηθούν και οι προτάσεις και οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Γι’ αυτό και στη συνεδρίαση έχουν κληθεί και οι επικεφαλής τομέων, όπως ο Φίλιππος Σαχινίδης υπεύθυνος για την οικονομία.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved