ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενοχλεί η επένδυση της Cosco στον Πειραιά

Ενοχλεί η επένδυση της Cosco στον Πειραιά

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ερευνά το καθεστώς παραχώρησης του λιμανιού

Η πνοή που φαίνεται να δίνει η Cosco στον Πειραιά και οι συμφωνίες με εταιρίες κολοσσούς όπως η Hewlett Packard, φαίνεται πως δεν ηχούν καλά στα αυτιά των Ευρωπαίων, οι οποίοι έχουν βάλει στο στόχαστρο τους την κινεζική εταιρία.

Την ώρα που η Κομισιόν έκλεινε για πολλά χρόνια τα μάτια στις σκανδαλώδεις συμβάσεις της Siemens, της Hochtief και τόσων άλλων εταιριών που νέμονταν το δημόσιο χρήμα, ανακαλύπτει τώρα θέμα με τους όρους βάσει των οποίων παραχωρήθηκε η εκμετάλλευση του λιμανιού του Πειραιά στον κινεζικό κολοσσό.

Προφανώς, αυτό που ενοχλεί είναι η τεράστια ώθηση στην εθνική οικονομία αλλά και την πόλη του Πειραιά, που πιθανώς να δημιουργήσει προϋποθέσεις για αύξηση των κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Αφορμή για την έναρξη της έρευνας, ήταν μία καταγγελία του τέως νομάρχη Γιάννη Μίχα και του Διεθνούς Συμβουλίου Ναυτεργατών, την οποία εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών προκειμένου να υπονομεύσουν για ακόμα μία φορά τη χώρα μας, βλέποντας πως μέσα από τέτοιες συμπράξεις αρχίζει να στέκεται στα πόδια της.